Ο γιος μου όταν ήταν πιο μικρός δεν αγαπούσε το κλασικό φαγητό μακαρόνια με κιμά. Έτσι εγώ και άντρας μου αναγκαστικά το στερηθήκαμε αρκετά χρόνια… Έκανα διάφορες προσπάθειες μήπως και τον πείσω να αλλάξει γνώμη αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Από τότε προσπαθώ να σκεφτώ κάποιες λύσεις όπως αυτό το φαγάκι που σας γράφω τώρα που τελικά το δοκίμασε και του άρεσε. Είναι εύκολο φαγάκι , θα το ετοιμάσετε σε ένα σκεύος , εγώ χρησιμοποίησα ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι που έχει καπάκι, όποτε είναι ότι πρέπει και για να βράσουμε λίγη ώρα . Δείτε τα υλικά που σας δίνω μπορείτε να έκανε και εσείς τους δικούς σας συνδυασμούς και φυσικά να προκύψει ένα επίσης νόστιμο φαγητό και κοντά στη δικιά σας γεύσης. Μπορείτε κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσετε και υλικά που σας έχουν περισσέψει και να κάνετε μια ανακύκλωση φαγητό που πάντα πρέπει να έχουμε στο νου μας. Φυσικά τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά που θα δείτε πιο κάτω στα υλικά είναι πάντα σύμφωνα με το δικό σας γούστο, δηλαδή αν ένα μυρωδικό δεν σας αρέσει μπορείτε να το παραλείψετε . Δείτε τε τη συνταγή …

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Μαρία Πατσιά

Διαδικασία
1

Σοτάρισμα

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι που έχει καπάκι ( ή μια απλωτή κατσαρόλα 30εκ) προσθέτετε το ελαιόλαδο και μετά τον κιμά και τον σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις τελειώσουν τα υγρά και αρχίσει να παίρνει ελάχιστο χρώμα ο κιμάς ρίχνετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι για να σοταριστούν και αυτά . Μετά από 2 με 3 λεπτά θα προσθέσετε την ντομάτα και τον αρακά μαζί. Σε αυτό το σημείο ρυθμίζετε την γεύση με αλάτι και πιπεράκι φρεσκοτριμμένο αν θέλετε. Μετά από 5 λεπτά περίπου, και αφού έχετε χαμηλώσετε τη φωτιά σας, στο 4, θα προσθέσετε τα 2 νεροπότηρα με νερό .

2

Το φαγάκι είναι έτοιμο για σερβίρισμα

Μόλις πάρει βράσει το νερό προσθέτετε τις χυλοπίτες για να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Θέλουν 5 -10 λεπτά ανάλογα με το ζυμαρικό που θα έχετε επιλέξει. Πριν γίνει το φαγητό σας ελέγχετε πάντα αν είναι βρασμένα τα ζυμαρικά σας και ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι.
Στο τέλος θα στύψετε το χυμό λεμονιού, θα προσθέσετε το λίγο βουτυράκι και θα ρίξετε τα μυρωδικά σας. Το φαγάκι είναι έτοιμο για σερβίρισμα…

zimarika-revithiou-ragkou-me-kima-kai-manitaria-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: