Χαζεύοντας συνταγές για βασιλόπιτες διάβασα μία συνταγή πάλι ! Τη συνταγή τη διατήρησα σε γενικές γραμμές, αλλά την άλλαξα αρκετά. Έτσι έβαλα πρόβειο γιαούρτι παραδοσιακό, αυτό με την πέτσα, μπολική μαστίχα αλλά και αρκετά φιστίκια Αιγίνης. Πρόσθεσα και φρούτα σε κύβους ζαχαρωμένα (η κ ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκό
Χριστόψωμο γεμάτο αρώματα
Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω χριστόψωμο. Η μαμά πάντα το αγόραζε από το φούρνο της γειτονιάς γιατί δούλευε μέχρι την τελευταία στιγμή και έτσι μου έγινε και εμένα συνήθεια να το προμηθεύομαι από το φούρνο. Το www.misstasty.gr με έβαλε όμως σε σκέψεις ότι καλά θα ήταν να έχω μία σ ...
Διαβάστε περισσότεραΣαν μελομακάρονα χωρίς ψήσιμο
Ήμουν τόσο περίεργη να δοκιμάσω τη συνταγή μόλις τη διάβασα στο περιοδικό OLIVE, τεύχος 149. Τη συνταγή υπογράφει ο Μάκης Γεωργιάδης και ομολογώ ότι ήταν τόσο πρωτότυπα και με υπέροχα υλικά που τη δοκίμασα. Δεν ξέρω αν είναι μελομακάρονα, μάλλον περισσότερα τα κάνει το σχήμα που θα του ...
Διαβάστε περισσότεραΛικέρ μανταρίνι της μαμάς μου
Το λικέρ που έβγαζε η μαμά μου σε όλες τις γιορτές στις κυρίες… Μεγάλωσα αρκετά και το δοκίμασα και εγώ και είδα ότι πρόκειται για κάτι δυνατό σε αλκοόλ , γλυκό και απίστευτα αρωματικό. Τελικά της ζήτησα τη συνταγή για να τη μοιραστώ μαζί σας και είδα ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να ε ...
Διαβάστε περισσότεραΜελομακάρονα με σιμιγδάλι
Κάθε χρόνο φτιάχνω δύο συνταγές με μελομακάρονα ( η άλλη συνταγή είναι εδώ : https://www.misstasty.gr/recipe/melomakarona-simigdali-melomena/ ) . Και οι δύο έχουν σιμιγδάλι στη ζύμη τους . Προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο για να μελώσουν και στο κέντρο τους . Η συγκεκριμένη συνταγή είνα ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκό εύκολο με κρέμα πουτίγκας και κόκκινα βατόμουρα
Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να δοκιμάσω ξανά την κρέμα που έφτιαξα για τη συνταγή «Πουτίγκα Φαρσάλων» ( βλέπε τη συνταγή εδώ : https://www.misstasty.gr/recipe/poytigka-farsalon/ ) και αφού την ετοίμασα βρήκα ένα τρόπο να την αξιοποιήσω φτιάχνοντας ένα δροσερό γλυκό ψυγείου. Τα κόκκινα ...
Διαβάστε περισσότεραΚουραμπιέδες με ελαιόλαδο ουζάτοι
Ομολογώ ότι είμαι φανατική με τους κουραμπιέδες με βούτυρο και ακόμα καλύτερα το βούτυρο να είναι πρόβειο. Πάντα λατρεύω να μυρίζω τους κουραμπιέδες με το βούτυρο και το αμύγδαλο. Μια συνταγή από την Άμφισσα όπως διάβασα της Βίβιαν Χαψούλα, στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι μου τράβηξε ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Η Εύη Βουτσινά στο βιβλίο της απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας γράφει μια ωραία περιγραφή για την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Σε αυτή την περιγραφή αναφέρει και μια βασιλόπιτα που γίνεται στη Γλαύκη της Λάρισας. Ένα χωριό που έχω περάσει πολλά από τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικ ...
Διαβάστε περισσότεραΑμυγδαλόπιτα με κουκουνάρια σιροπιασμένη με μέλι
Λατρεύω όλα τα γλυκά με ψιλοκομμένο αμύγδαλο σε σκόνη. Το συγκεκριμένο κέικ είναι ακόμα πιο απολαυστικό γιατί έχει και κουκουνάρια τα οποία του δίνουν μια απίστευτη γεύση! Διαλέξτε ένα μέλι θυμαρίσιο αρωματικό ή ότι άλλο αγαπάτε μόνο να είναι εξαιρετικής ποιότητας! Είναι υπέροχο και αν ...
Διαβάστε περισσότεραΜελομακάρονα στο ταψί με γέμιση σαν πίτα
Μια ιδιαίτερη συνταγή για τα μελομακάρονα. Διάβασα ότι υπάρχει μια παραδοσιακή συνταγή που τα θέλει τα μελομακάρονα στο ταψί και είναι από τη Βόρεια Ελλάδα. Εγώ στο περιοδικό «Γλυκά Μυστικά», τεύχος 18, βρήκα αυτή εδώ που σας γράφω που τα θέλει με γέμιση. Τώρα αν θέλετε την παραλείπε ...
Διαβάστε περισσότερα