Τις φέτες από τα ροδάκινα φροντίστε να τις κόψετε όσο γίνετε πιο λεπτές. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μια ταρτιέρα με μικρότερη , λίγο, διάμετρο , για να έχει περισσότερο υλικό βάσης από κάτω και να μη νοτίσει εύκολα, όπως έκανε σε εμένα, που έκοψα και αρκετά χοντρές τις φέτες τα ρ ...
Διαβάστε περισσότεραΔιάφορα
Τάρτα lime γρήγορη
Οτιδήποτε είναι λεμονένιο το αγαπώ… Όταν όμως είναι lime , το λατρεύω… Το άρωμα του είναι κάμποσα επίπεδα επάνω από αυτό του λεμονιού, δε γίνεται να μη σου αρέσει… Οι τάρτες αυτές που δεν έχουν ζύμη αλλά μπισκότα είναι για εμάς τις μαμάδες λίγο πιο εύκολες πάντα. Αν την ετοιμάσετε για ...
Διαβάστε περισσότεραΣουσαμόπιτα σουρωτή
Από εδώ και από εκεί είχα διαβάσει για μια παραδοσιακή συνταγή σουσαμόπιτας και αν δεν κάνω λάθος νομίζω πως είναι παραδοσιακή συνταγή από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Μέχρι πρόσφατα και ενώ είχα βρει αρκετές συνταγές δεν είχα αποφασίσει να δοκιμάσω καμία από αυτές . Η συγκεκριμένη ...
Διαβάστε περισσότεραΣκαλτσούνια νηστίσιμα
Ένα απολαυστικό γλυκάκι που συνοδεύει τέλεια το απογευματινό μας τσάι .Θα το χαρούμε ιδιαίτερα αν διανύουμε την περίοδο της νηστείας. Η δόση της συνταγής είναι μικρή, γι’ αυτό μην κάνετε και εσείς το λάθος που έκανα εγώ και φτιάξετε μία δόση, υπολογίστε τουλάχιστον διπλή , αν όχι περισ ...
Διαβάστε περισσότεραΡυζόγαλο με σταφίδες και βανίλια
Μετά από τόσα κλασικά ρυζόγαλα αυτή τη συνταγή, τη λάτρεψα. Μπορεί να σας φανεί δύσκολη, με την πρώτη ματιά, αλλά σας παρακαλώ να τη δοκιμάσετε, γιατί είναι πράγματι ξεχωριστή, αυτή η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Εγώ την έχω φτιάξει αρκετές φορές, αλλά επειδή τις δύο πρώτες, να σας π ...
Διαβάστε περισσότεραΡυζόγαλο με άρωμα πορτοκαλιού και κακάο
Σούπερ σοκολατένιο ρυζογαλάκι, με όχι και τόσο πολύ έντονη την παρουσία του ρυζιού… Εγώ έβαλα 100 γραμμάρια ζάχαρη γιατί μας αρέσει το ρυζόγαλο να είναι γλυκό και κατά λάθος έβαλα 40 γραμμάρια κακάο αντί για 20 που λέει η συνταγή όποτε έγινε λίγο μπίτερ παρόλο που αύξησα τη ζάχαρη…. Επ ...
Διαβάστε περισσότεραΠουτίγκες ατομικές με ψωμί
Η τέλεια συνταγή για την ανακύκλωση του ψωμιού που περίσσεψε. Είναι νόστιμο και θρεπτικό . Κατάλληλο για το σχολείο αλλά και σαν επιδόρπιο θρεπτικό. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΠουτίγκα με φράουλες και τσουρέκι
Ότι πρέπει για να ανακυκλώσετε ένα τσουρέκι που δεν σας πολύ πέτυχε… γιατί να σας περίσσεψε αποκλείεται… Εγώ, είχα ένα τσουρέκι που μοσχοβολούσε μαστίχα, από μια φίλη μου που δεν της πέτυχε και πολύ. Βρήκα αυτή τη συνταγή της Νταϊάνα Κοχυλά και τη δοκίμασα για να σας πω… Το τσουρέκι αφ ...
Διαβάστε περισσότεραΠουτίγκα με κέικ αμυγδάλου και κρέμα καραμελέ
Όταν διάβασα αυτή τη συνταγή της Σοφίας Τζιτζέρα στο τεύχος 10 του περιοδικού Ζάχαρη & Αλεύρι ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση και ήμουν πολύ περίεργη στο να τη δοκιμάσω. Και κέικ και κρέμα καραμέλα? Δεν μπορούσα να φανταστώ το αποτέλεσμα… Η αλήθεια είναι ότι τα έτοιμα προϊόντα, όπως ...
Διαβάστε περισσότεραΠορτοκαλόπιτα με μαρμελάδα πορτοκάλι
Μια υπέροχη συνταγή! Αξίζει πραγματικά να τη δοκιμάσετε. Το μοναδικό μυστικό, νομίζω, είναι πως πρέπει να ψιλοκόψετε πολύ καλά τα φύλλα κρούστας και να τα αφήσετε πάρα πολλές ώρες να ξεραθούν ( εγώ τα ετοιμάζω το πρωί και φτιάχνω το γλυκάκι μου το μεσημέρι όταν γυρίσω από τις δουλείες ...
Διαβάστε περισσότερα