Οι ποσότητες που σα γράφω είναι μάλλον για ένα άτομο… Το ετοίμασα για το γιο μου ένα μεσημέρι γιατί δεν του άρεσε το φαγητό που είχαμε. Την πεσκανδρίτσα την αγαπά και για μένα είναι ένα εύκολο φαγάκι. Θέλει μόνο 20 λεπτά το πολύ μαγείρεμα και έχετε ένα νόστιμο φαγητό με ψάρι. Για περισ ...
Διαβάστε περισσότεραΨάρι
Χταπόδι κρασάτο με πατάτες και λιαστές ντομάτες
Στο υπέροχο αφιέρωμα του περιοδικού Γαστρονόμου για την καλοκαιρινή κουζίνα του Αγίου Όρους όπου θα βρείτε τις συνταγές του Μοναχού Επιφάνιου, βρήκα μια συνταγή για χταπόδι με πατάτες. Προσάρμοσα λίγο τη συνταγή ( αυτό είναι εύκολο να το κάνεις στα φαγητά αλλά δύσκολο στα γλυκά…) στα δ ...
Διαβάστε περισσότεραΥπέροχη μους καπνιστού σολομού
Μια μαγική μους σολομού που θα εντυπωσιάσετε σε όποιο τραπέζι την προσφέρετε. Είναι ιδανικό ορεκτικό δίπλα σε μια σαλάτα για ένα γεύμα. Είναι υπέροχο συνοδευτικό για κρασί αλλά και μια άλλη ιδέα που σας προτείνω είναι να τη χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε σάντουιτς με σολομό ή άλλο καπ ...
Διαβάστε περισσότεραΝτολμαδάκια με γέμιση γαρίδες και ούζο
Όταν σου τα φέρνει, έτοιμα στο πιάτο τόσα χρόνια η μαμά, η αλήθεια είναι ότι δεν τα εκτιμάς και τόσο… Όταν όμως βάλεις κόπο στα αγαπημένα ντολμαδάκια, γίνονται πιο νόστιμα… Ζήτησα βοήθεια και από το γιο μου, περισσότερο για να εκτιμήσει την προσπάθεια… Τα ετοίμασα με ...
Διαβάστε περισσότεραΠένες με καπνιστό σολομό και ούζο
Ένα γρήγορο και gourmet πιάτο για ιδιαίτερες περιστάσεις. Το ετοίμαζα συχνά στο σπίτι πριν πολλά χρόνια. Τώρα μιας και βρήκα σε προσφορά τον καπνιστό σολομό στο σούπερ μάρκετ σκέφτηκα να ξαναθυμηθώ τη συνταγή και να την μοιραστώ μαζί σας. Μόλις βράσετε τα ζυμαρικά μπορείτε να τα αφήσετ ...
Διαβάστε περισσότεραΦιλέτο πέρκας σε κρούστα φέτας με θυμάρι
Η φίλη μου Χριστίνα Ονάσογλου μου ζήτησε ένα εύκολο πιάτο με φέτα και ψάρι, για όλες τις μανούλες που εργάζονται και θέλουν κάτι γρήγορο νόστιμο και θρεπτικό με ψάρι, αλλά και φέτα… Ομολογώ ότι δεν είχα σκεφτεί αυτό το συνδυασμό… Διάλεξα το φιλέτο πέρκας που ξέρω πως αρκετός κόσμος το ...
Διαβάστε περισσότεραΜαγιάτικο φέτες με αρακά και καρδιές αγκινάρας
Εγώ είχα αγορά φρέσκο αρακά, μιας και είναι στην εποχή τον (τον πήρα και καθαρισμένο η τεμπέλα!). Ο φρέσκος θέλει πρώτα να τον βράσετε λίγο γιατί δεν φτάνει η ώρα που θα ψηθεί μαζί με το ψάρι στο φούρνο, για να βράσει. Αν όμως χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο αρακά, δεν χρειάζεται προηγουμέ ...
Διαβάστε περισσότεραΣπανάκι με κρασάτο χταποδάκι
Θα δείτε στα υλικά χρησιμοποίησα σπανάκι κατεψυγμένο και ένα μικρό χταποδάκι… Η αλήθεια είναι ότι αυτά είχα στην κατάψυξη στο σπίτι και ήθελα να τα μαγειρέψω για να την αδειάσω… Αλλά αυτό που έχω να σας πω είναι ότι έγινε τόσο νόστιμο! Αν θέλετε χρησιμοποιήστε φρέσκο σπανάκι, αλλά θα α ...
Διαβάστε περισσότεραΑμπελόφυλλα με γαύρο φιλέτο σαν πίτα
Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο φαγάκι προέκυψε όταν σκεφτόμουν να ετοιμάσω κάτι άλλο με φιλέτο γαύρο και αμπελόφυλλα. Αλλιώς το είχα σκεφτεί στην αρχή αλλά μετά επειδή βαρέθηκα να κάθομαι να τυλίγω αμπελόφυλλα σκέφτηκα πάλι να ακολουθήσω τον εύκολο δρόμο και να τα στρώσω σε στρώσε ...
Διαβάστε περισσότεραΚαλαμαράκια πικάντικα στο φούρνο
Έχοντας εδώ και καιρό τη σκέψη σε μία πρόταση της φίλης μου Ελπίδας Χαραλαμπίδου από τη Φλώρινα για καλαμαράκια στο φούρνο αντί το τηγάνι …και με το δεδομένο ότι δεν μου αρέσει καθόλου το τηγάνισμα σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα πακέτο κατεψυγμένα καλαμαράκια που είχα στην κατάψυξη. Έγιναν π ...
Διαβάστε περισσότερα