Η μόνη δυσκολία που έχει αυτός ο μεζές ή και φαγάκι αν θέλετε είναι να φιλετάρετε τις σαρδέλες. Οπωσδήποτε υπάρχουν και έτοιμα φιλέτα σαρδέλας αλλά νομίζω με λίγη εξάσκηση είναι εύκολο. Είναι πολύ απλό στην Παρασκευή του θέλει το πολύ 10 λεπτά στο τηγάνι και έχετε ένα μεθυστικό μεζέ ! ...
Διαβάστε περισσότεραΨάρι
Γαρίδες γάμπαρη σαγανάκι
Αγαπώ τόσο πολύ τις γαρίδες ! Λατρεύω να τις μαγειρεύω. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι μεγάλες γαρίδες έχουν ένα υψηλό κόστος οπότε μια πιο οικονομική λύση για να απολαύσουμε λίγο από τη γεύση της θάλασσας είναι οι μικρές γαρίδες γάμπαρη που επιπλέον τις τρώμε και με το κέλυφος! Ότι πρέ ...
Διαβάστε περισσότεραΣουπιά με αρακά και ντοματίνια λεμονάτη
Σκέφτηκα να αλλάξω την κλασική συνταγή που θέλει τη σουπιά παρέα με σπανάκι και αντί αυτού να χρησιμοποιήσω τον αρακά που είχα και στην κατάψυξη και ήθελα να τον καταναλώσω. Τελικά το φαγάκι έγινε υπέροχο δείτε τη διαδικασία προσεχτικά και θα σας αρέσει νομίζω… Περιμένω τις εντυ ...
Διαβάστε περισσότεραΚριθαρότο με παλαμίδα και λιαστές ντομάτες
Αγαπώ πολύ τον φρέσκο τόνο και όταν δεν βρίσκω πάντα επιλέγω παλαμίδα που νομίζω μ’ αρέσει και λίγο περισσότερο. Το φαγάκι που θα δείτε είναι νόστιμο και θρεπτικό. Θα ετοιμάσετε την παλαμίδα στη λαδόκολλα με λίγα φρέσκα αρωματικά και μπορείτε να την καταναλώσετε και σκέτη για μεζέ σε έ ...
Διαβάστε περισσότεραΚριθαράκι με γαρίδες, ντοματίνια και αρωματικά
Το πιο εύκολο φαγητό που ετοιμάζω όταν βιάζομαι είναι το κριθαράκι… Καθώς ερχόμουν από τις δουλείες στο κέντρο της πόλης αγόρασα γαρίδες που αρέσουν στο γιό μου πολύ και ένα καλαμάρι… Τα ετοίμασα και σε 20 λεπτά περίπου θα έχετε ένα φαγητό που είναι ότι πρέπει ακόμα και όταν έχετε καλε ...
Διαβάστε περισσότεραΦιλέτο τσιπούρας σοτέ με πουρέ γλυκοπατάτας
Όταν κοιτάμε τους καταλόγους εστιατορίων βλέπουμε τα πιάτα με τα φιλέτα ψαριών (λαυράκι ή τσιπούρα) και το κόστος είναι συνήθως αρκετά υψηλό. Σε πρωινά ψώνια σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της Λάρισας , υποθέτω θα βρείτε και στην Αθήνα, είδα φιλέτα τσιπούρας. Σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα πιάτο γι ...
Διαβάστε περισσότεραΧταπόδι με ραδίκια και αντίδια λεμονάτο
Το χταποδάκι το αγαπάμε όλοι στο σπίτι. Στην κατάψυξη υπήρχε σπανάκι και ραδίκια. Πέρασα το πρωί από το ψαράδικο και πήρα ένα μικρό χταποδάκι… Η κίνηση στη Λάρισα ήταν αρκετή ώστε να έχω χρόνο μέχρι να γυρίσω στο σπίτι να σκεφτώ μια συνταγή με αυτά τα υλικά που είχα στο μυαλό μου. Δοκι ...
Διαβάστε περισσότεραΤονάκια στο φούρνο με κρεμμύδια, ντοματίνια και φρέσκια ρίγανη
Συνήθως αγοράζω μεγάλο ψάρι τόνος και το κάνω στη λαδόκολλα. Αλλά το έχω φτιάξει αρκετές φορές και πλέον ο γιος μου αρχίζει την γκρίνια όταν ακούει για τόνο… Για να γλιτώσω τη μεσημεριανή γκρίνια μετά το σχολείο που από την κούραση καταλαβαίνετε τι γίνεται αποφάσισα να προσαρμόσω τη συ ...
Διαβάστε περισσότεραΚουσκούς με καπνιστό χέλι, παντζάρι και σάλτσα γιαουρτιού του Αντώνη Ψάλτη
Ένα ακόμα ιδιαίτερο ορεκτικό από τον Αντώνη Ψάλτη, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Ήταν ένα μικρό καράβι, που βρίσκεται στη χώρα της Τήνου. Ίσως ο τίτλος της συνταγής σας φανεί πολύπλοκος αλλά στην πραγματικότητα είναι μια συνταγή που θα μπορούσε να την ετοιμάσει και κάποιος με λίγες ...
Διαβάστε περισσότεραΜπακαλιάρος βραστός με κάπαρη, σκόρδο, μαϊντανό και φασόλια ξερά γιαχνί
Ο Αντώνης Ψάλτης, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ήταν ένα μικρό καράβι» στη χώρα της Τήνου ετοίμασε για τη miss tasty μια υπέροχη και θρεπτική πιάτο με τον μπακαλιάρο που όλοι αγαπάμε νομίζω, που θα μπορούσε να αποτελεί και μια επιλογή και για κύριο πιάτο. Όσοι επισκεφτείτε το εστ ...
Διαβάστε περισσότερα