Ένα πιάτο με μελιτζάνες που αγαπώ θέλησε να μοιραστεί ο Αλέξανδρος Άνδροβικ με την Miss tasty. Το τυράκι είναι ντόπιο τυρί από την Τήνο που όπως μου είπε ο Αλέξανδρος παράγεται σχεδόν από τις περισσότερες παλιές μαγείρισσες του νησιού. Με τις ντοματούλες του καλοκαιριού σίγουρα θα έχει ...
Διαβάστε περισσότεραΛαχανικά
Άγριες αγκινάρες λαδιού σε βάζο, από τον Αλέξανδρο
Η συνταγή είναι του Αλέξανδρου Άνδροβικ που θα τον βρούμε στην Τήνο και φυσικά στο «Farm to table». Ο Αλέξανδρος είχε την καλοσύνη να μοιραστεί με την Miss tasty τη συνταγή για τις υπέροχες άγριες αγκινάρες που υπάρχουν στο νησί και έχω να σας πω ότι δεν έχω ξαναφάει τέτοιες αγκινάρες ...
Διαβάστε περισσότεραΠράσα με κιμά και καρύδια
Διάβαζα μια συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου στο περιοδικό Γαστρονόμος και συγκεκριμένα σε ένα από τα βιβλία κάποιας σειράς με συνταγές για κιμά. Είδα αυτή τη συνταγή και μου φάνηκε εξαιρετική. Βέβαια εγώ την έχω προσαρμόσει αρκετά στη δικιά μου γεύση, αλλά νομίζω πως έγινε ένα από τα καλ ...
Διαβάστε περισσότεραΛαχανόρυζο με μανιτάρια δάσους και κουκουνάρι
Είχα ξαναφτιάξει παλιά λαχανόρυζο , αλλά η μοίρα του δεν ήταν και τόσο καλή… Στον έναν δεν άρεσε καθόλου, στον άλλον έτσι και έτσι , να μη σας τα πολύ λέω το έστειλα στη μαμά μου μπας και το φάνε οι δικοί μου… Τώρα μετά τις γιορτές σκέφτηκα να προσπαθήσω να εμπλουτίσω αυτό το σπουδαίο ...
Διαβάστε περισσότεραΧταπόδι με ραδίκια και αντίδια λεμονάτο
Το χταποδάκι το αγαπάμε όλοι στο σπίτι. Στην κατάψυξη υπήρχε σπανάκι και ραδίκια. Πέρασα το πρωί από το ψαράδικο και πήρα ένα μικρό χταποδάκι… Η κίνηση στη Λάρισα ήταν αρκετή ώστε να έχω χρόνο μέχρι να γυρίσω στο σπίτι να σκεφτώ μια συνταγή με αυτά τα υλικά που είχα στο μυαλό μου. Δοκι ...
Διαβάστε περισσότεραΠατσαβουρόπιτα κέικ με μελιτζάνες
Το μυστικό σε αυτή την συνταγή, αλλά νομίζω και σε όλων των ειδών τις πατσαβουρόπιτες, είναι να ξεραθούν πολύ καλά τα φύλλα κρούστας πριν την ετοιμάσουμε. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει αφράτη και δεν θα λασπώσει στο εσωτερικό της. Η συγκεκριμένη συνταγή προέκυψε γιατί μου αρέσει πολύ η μ ...
Διαβάστε περισσότεραΜελιτζάνες και ντομάτες στο φούρνο με Μπαλάκι Τήνου
Πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι λατρεύω τις μελιτζάνες!!! Θυμάμαι πως την εγκυμοσύνη μου, ενώ δεν είχα επιθυμήσει καμία στιγμή και τίποτα, είχα ζητήσει από τη μαμά μου να μου τηγανίσει τις μελιτζάνες από τον κήπο της γιαγιά μου στον Πλατύκαμπο… Ούτε που θυμάμαι πόσες είχα φάει… Είχα και ...
Διαβάστε περισσότεραΜανιτάρια φρικασέ με αυγολέμονο
Τα μανιτάρια στο σπίτι μας τα λατρεύουμε… Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τελείως το κρέας αν έχουμε μανιτάρια. Ευτυχώς την αγάπη για τα μανιτάρια την έχει και ο γιο μου, αλλά δυστυχώς νομίζω τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν μάθει να τα αγαπάνε. Στη συνταγή χρησιμοποίησα τρία είδη από φρέσκ ...
Διαβάστε περισσότεραΣούπα βελουτέ αρακά με μανιτάρια
Ο γιος μου δεν τον αγαπά τον αρακά σχεδόν καθόλου και τον τρώει πάντα γιατί δυστυχώς του έτυχε μια μαμά λιγάκι αυστηρή… Οπότε ψάχνω πάντα να σκεφτώ κάτι που θα είναι κρυμμένος ο αρακάς και έτσι θα τον φάει χωρίς γκρίνια μεγάλη… Έτσι και έγινε! Τα μανιτάρια νομίζω ότι απογειώνουν το πιά ...
Διαβάστε περισσότεραΑγκιναροκεφτεδάκια από την Τήνο
Η Τήνος έχει μεγάλη παράδοση στην αγκινάρα. Το νησί ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή για να απολαύσουν όλοι μαζί το αγαπημένο τους λαχανικό. Είναι θρεπτική και νόστιμη, η αγκινάρα. Ομολογώ ότι τέτοιο μεζεδάκι δεν είχα ξαναδοκιμάσει ώσπου επισκεφτήκαμε το εστιατόριο της Ελένης Θεοδώρου στην ...
Διαβάστε περισσότερα