Αλμυρό κέικ, που σε χορταίνει γεμάτο ένταση και γεύση. Πλούσιο σε θερμίδες , αλλά και σε απόλαυση! Βάλτε ότι τυράκι έχετε για ξόδεμα, εγώ έβαλα κεφαλοτύρι, λίγο ρεγκάτο που είχα και συμπλήρωμα με μια πικάντικη κεφαλογραβιέρα. Λουκάνικα δεν έβαλα, γιατί τα αποφεύγουμε γενικά, εσείς αν θ ...
Διαβάστε περισσότεραΦαγητό
Κέικ με καρύδια και τυρί ροκφόρ
Απρόσμενη γεύση, έξω από τα συνηθισμένα. Είναι αρμυρό και ιδιαίτερα πικάντικο. Το αρμυρό του τυριού εξισορροπείται από την καστανή ζάχαρη που υπάρχει στην επιφάνεια (είναι σημαντική μην την παραλείψετε θα αλλάξει η γεύση). Ψήσιμο παραπάνω σε εμένα δεν χρειάστηκε. Επειδή τα καρύδια είνα ...
Διαβάστε περισσότεραΚέικ με ελιές και φέτα
Πως λέμε ψωμοτύρι με ελιές? Ε, φανταστείτε το σε κέικ! Μια συνταγή που δοκίμασα από τον Στέλιο Παρλιάρο και τη βρήκα στο Περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 20, σελίδα 72. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα… Μαρία Πατσιά
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά λεμονιού με φρέσκο σολομό και κολοκυθάκια
Τα λεμονένια ζυμαρικά που αγοράζω από ένα παντοπωλείο εδώ στη Λάρισα τα λατρεύουμε στο σπίτι. Να σας πω την αλήθεια τα έχω φτιάξει με αρκετούς τρόπους και επειδή ένα πρωί ήθελα οπωσδήποτε να μαγειρέψω σολομό σκέφτηκα να δοκιμάσω τον συνδυασμό τους. Το ξύσμα λεμόνι μην το λυπηθείτε βάλτ ...
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά λεμονιού με γαρίδες, καρότα και κάπαρη
Τα κάπως ιδιαίτερα ζυμαρικά αρέσουν σε όλους στο σπίτι. Πέρασα από το παντοπωλείο της φίλης μου Βιργινίας και μου πρότεινε τα συγκεκριμένα. Μας αρέσουν έτσι και αλλιώς τα χειροποίητα στριφτάρια όποτε πόσο μάλλον αυτά με την υπέροχη γεύση του λεμονιού. Ταιριάζουν υπέροχα και με τις γαρί ...
Διαβάστε περισσότεραΓιουβέτσι με πρόβειο και κασέρι
Έχω ετοιμάσει αρκετές φορές γιουβέτσι με μοσχαράκι και μας αρέσει όλους πολύ. Σε μία από τις γιορτές που γίνονται στις πλατείες της Λάρισας ήταν οι μοναχές από τη Μονή του Ιωάννη του Προδρόμου από την Ανατολή Αγιάς. Πρόκειται για ένα μοναστήρι με μεγάλη δράση και οι μοναχές παράγουν εξ ...
Διαβάστε περισσότεραΓαύρος φιλέτο με μάραθο και κολοκυθοανθούς
Τα ψάρια τα αγαπάμε πολύ στο σπίτι. Χαίρομαι και εγώ να τα μαγειρεύω. Είναι μια θρεπτική τροφή τόσο για το παιδί όσο και για εμάς. Θέλω την ζωική πρωτεΐνη στη διατροφή μας αλλά προσπαθώ να αποφεύγω όσο μπορώ περισσότερο το κρέας. Αλλά εκτός από θρεπτικό αν πάμε και στο πρακτικό του θέμ ...
Διαβάστε περισσότεραΑγκιναροκεφτεδάκια από την Τήνο
Η Τήνος έχει μεγάλη παράδοση στην αγκινάρα. Το νησί ετοιμάζει μια μεγάλη γιορτή για να απολαύσουν όλοι μαζί το αγαπημένο τους λαχανικό. Είναι θρεπτική και νόστιμη, η αγκινάρα. Ομολογώ ότι τέτοιο μεζεδάκι δεν είχα ξαναδοκιμάσει ώσπου επισκεφτήκαμε το εστιατόριο της Ελένης Θεοδώρου στην ...
Διαβάστε περισσότεραΑβγά ανακατεμένα με φρέσκο σκόρδο και γιαούρτι
Χρόνος εκτέλεσης : 10 λεπτά Απίστευτο μεζεδάκι ! Ταυτόχρονα όμως είναι και μια εξαιρετική λύση για ένα γρήγορο και θρεπτικό πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Εμείς στο σπίτι επειδή έχουμε και μικρούς , οι περισσότεροι είμαστε μικροί….!! Αντί για φρέσκα σκορδάκια προτιμήσαμε , για σιγουρι ...
Διαβάστε περισσότερα