Διάβαζα μια συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου στο περιοδικό Γαστρονόμος και συγκεκριμένα σε ένα από τα βιβλία κάποιας σειράς με συνταγές για κιμά. Είδα αυτή τη συνταγή και μου φάνηκε εξαιρετική. Βέβαια εγώ την έχω προσαρμόσει αρκετά στη δικιά μου γεύση, αλλά νομίζω πως έγινε ένα από τα καλ ...
Διαβάστε περισσότεραΚρέας
Μοσχαράκι κοκκινιστό με κυδώνια και δαμάσκηνα, του Μανώλη
Μια υπέροχη και σας υπόσχομαι πολύ νόστιμη πρόταση του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Να με θυμάσαι» Μανώλη Πανταζή στη Λάρισα. Είναι ένα φαγάκι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλα τα οικογενειακά τραπεζώματα. Δείτε τη συνταγή του σεφ που είχε την καλή διάθεση να μοιραστεί με τ ...
Διαβάστε περισσότεραΧοιρινή τηγανιά, από τον Μανώλη
Μια υπέροχη και σας υπόσχομαι πολύ νόστιμη πρόταση του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Να με θυμάσαι» Μανώλη Πανταζή στη Λάρισα. Είναι από τους πρωταγωνιστές των ημερών αλλά νομίζω θα το αγαπήσετε και για άλλα οικογενειακά τραπεζώματα. Δείτε τη συνταγή του σεφ που είχε την καλή διάθ ...
Διαβάστε περισσότεραΓουρουνόπουλο ψητό με κυδωνάτες πατάτες φούρνου, του Μανώλη
Μια υπέροχη, και σας υπόσχομαι πολύ νόστιμη, πρόταση του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Να με θυμάσαι» Μανώλη Πανταζή στη Λάρισα. Είναι από τους πρωταγωνιστές των ημερών, αλλά νομίζω θα το αγαπήσετε και για άλλα οικογενειακά τραπεζώματα. Δείτε τη συνταγή του σεφ που είχε την καλή δ ...
Διαβάστε περισσότεραΜαύρο κοτόπουλο στο φούρνο με γέμιση λουκάνικο και πράσο
Η μητέρα μου πάντα στις γιορτές ετοιμάζει γαλοπούλα. Εγώ τη θεωρώ δύσκολη στο χειρισμό της και επιπλέον περιττή ειδικά σε οικογένειες με λίγα μέλη αλλά και με μικρά παιδιά που συνήθως δεν την τρώνε. Επέλεξα φέτος να ετοιμάσω το μαύρο κοτόπουλο που στο σπίτι μας το αγαπάμε πολύ. Εννοείτ ...
Διαβάστε περισσότεραΨαρονέφρι με μαύρα φραγκοστάφυλα και ξινόμηλα
Μέρες γιορτής αλλά και άλλες όχι τόσο επίσημες το ψαρονέφρι είναι ένα κρέας που αγαπώ να μαγειρεύω γιατί δεν έχει αυτή τη δυσάρεστη οσμή που έχει συνήθως το χοιρινό για να μην πούμε ότι αποφεύγεις και τα λιπαρά… Με κατάλληλο μαγείρεμα διατηρείται ζουμερό και απαιτεί και μικρό χρόνο ψησ ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχαράκι Τήνου, μεθυσμένο σε κρεμμύδια με λαχανικά του χειμώνα
Φεύγοντας από την Τήνο, στο τελευταίο μου ταξίδι, πέρασα από το Πρατήριο παραδοσιακών προϊόντων του Μάρκου Κροντηρά στη χώρα της Τήνου για τις απαραίτητες προμήθειες… Εκτός από τα κλασικά τυριά και αλλαντικά του νησιού που θα βρούμε στο πρατήριο του Μάρκου, μπορούμε να πάρουμε και ντόπ ...
Διαβάστε περισσότεραΚατσικάκι στο φούρνο με ζεστή πατατοσαλάτα και ξινοτύρι, του Αντώνη
Ένα ακόμα ιδιαίτερο πιάτο από τον Αντώνη Ψάλτη, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Ήταν ένα μικρό καράβι, που βρίσκεται στη χώρα της Τήνου. Ίσως ο τίτλος της συνταγής σας φανεί πολύπλοκος αλλά στην πραγματικότητα είναι μια συνταγή που θα μπορούσε να την ετοιμάσει και κάποιος με λίγες γν ...
Διαβάστε περισσότεραΛουκάνικο Τήνου με σταφύλια και φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Επισκέφτηκα για ακόμα μία φορά στα μέσα του Οκτώβρη την Τήνο. Συνήθως όταν είσαι μόνος οι επιλογές για φαγητό είναι λίγες και κατά κανόνα με σύντομο χρόνο παρασκευής. Αγόρασα ένα λουκάνικο τηνιακό από το νησί, με το χαρακτηριστικό άρωμα του γλυκάνισου, που εγώ λατρεύω, είχα στο ψυγείο ...
Διαβάστε περισσότεραΨαρονέφρι με κολοκυθάκια και ντοματίνια
Για να πω την αλήθεια αγόρασα τα κολοκυθάκια γιατί ήθελα να μαγειρέψω τους κολοκυθοανθούς, αλλά συνήθως αφού χρησιμοποιήσεις τους ανθούς μετά θα σου μείνουν, σίγουρα, στο ψυγείο, τα κολοκυθάκια… Οπότε περνώντας από το κρεοπωλείο ζήτησαν ένα ψαρονέφρι περίπου 500 γραμμάρια για να ξεμπερ ...
Διαβάστε περισσότερα