Έχει και τα καλά του τελικά το food blogging… Τι εννοώ με αυτό; Είσαι ο «ειδικός» για να δοκιμάσεις κάποια προϊόντα… Αν και μεταξύ μας, τώρα, όλοι ειδικοί είμαστε σε αυτό και νομίζω πως όλοι έχουμε και δίκιο… Ο καθένας μας έχει τη δική του γεύση και φυσικά αυτό είναι αποδεκτό… Εγώ σε α ...
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά
Ρύζι με λαχανικά στο φούρνο
Με τη μαμά μου μένουμε πολύ κοντά οπότε βλεπόμαστε σχεδόν καθημερινά. Το πιο συνηθισμένο αλλά και αγαπημένο θέμα συζήτησής μας είναι η μαγειρική. Το καθημερινό μας φαγητό που απασχολεί και τις δυο μας αλλά νομίζω και αρκετές νοικοκυρές. Ένα πρωί λοιπόν, κατεβαίνοντας τη συνάντησα να μα ...
Διαβάστε περισσότεραΡυζάκι με κληματόφυλλα και πράσα
Πρόσφατα, μετά από μια ιδέα του γιού μου, είχα «αποδομήσει» τους λαχανοντολμάδες τους οποίους και λατρεύουμε όλοι στο σπίτι, αλλά είναι τέτοιος μπελάς για να ετοιμάσεις αυτό το τόσο νόστιμο φαγάκι που πάντα μόλις μου το ζητάγαμε έψαχνα και έβρισκα ένα σωρό αστείες δικαιολογίες για να α ...
Διαβάστε περισσότεραΡαβιόλια σε σάλτσα στιφάδο γεμιστά με κουνέλι, από την Τήνο
Επισκεφτήκαμε το εστιατόριο «Ήταν ένα μικρό καράβι» στην Τήνο και μαγευτήκαμε δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή του Αντώνη Ψάλτη, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου. Αφού απολαύσαμε το δείπνο μας και γνωριστήκαμε καλά με τον Αντώνη αλλά και την αδερφή του τη Σταματούλα, που είναι η χαρά του ...
Διαβάστε περισσότεραΝτοματόριζο σπυρωτό από τον Αλέξανδρο
Ένα απλό φαγάκι που όλοι θέλουμε να ετοιμάσουμε, με τα καλά του καλοκαιριού. Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό και με «τσαχπινιές» . Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΗ και τη διάβασα στο Περιοδικό Γαστρονόμος. Τεύχος 2. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραΛαζάνια από σπανάκι με γέμιση τσουκνίδας και φέτα
Η σκέψη για αυτό το φαγητό ήρθε από τη μεγάλη αγάπη που έχω για τις τσουκνίδες. Τόσο για τη γεύση τους όσο και για τη διατροφική τους αξία. Μεταξύ άλλων διάβασα για την μεγάλη αντιφλεγμονώδη δράση της αλλά και τις αντιισταμινικές της ιδιότητες . Βοηθά, δηλαδή, στη αντιμετώπιση αλλεργικ ...
Διαβάστε περισσότεραΚριθαράκι με λούζα και κοπανιστή Τήνου
Ξέρετε τι γίνεται με εμάς τις μαμάδες που περιμένουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να κάνουμε όλα εκείνα που είχαμε αφήσει όλο το καλοκαίρι… Συνήθως μένουμε την πρώτη μέρα του σχολείου χωρίς φαγητό… Παραλίγο και εγώ μέχρι την τελευταία στιγμή που είδα στο ψυγείο ότι είχα ακόμα λούζα από ...
Διαβάστε περισσότεραΚανελόνια με γέμιση κιμά και μπεσαμέλ γιαουρτιού
Ο γιος μου δεν έτρωγε ποτέ ζυμαρικά μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισε να τρώει κάποια χειροποίητα… Τελευταία έφαγε και μακαρόνια με κιμά! Τελικά σήμερα να τον έπεισα να φτιάξω κανελόνια αλλά με μια κάπως διαφορετική μπεσαμέλ γιατί δεν του αρέσει καθόλου οπότε δε φτιάχνω ούτε μουσακά, ούτ ...
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά ρεβιθιού ραγού με κιμά και μανιτάρια
Ο γιος μου όταν ήταν πιο μικρός δεν αγαπούσε το κλασικό φαγητό μακαρόνια με κιμά. Έτσι εγώ και άντρας μου αναγκαστικά το στερηθήκαμε αρκετά χρόνια… Έκανα διάφορες προσπάθειες μήπως και τον πείσω να αλλάξει γνώμη αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Από τότε προσπαθώ να σκεφτώ κάποιες λύσεις ...
Διαβάστε περισσότεραΖυμαρικά ρεβιθιού με μελιτζάνα, μανιτάρια και μπριζόλα καπνιστή
Πολλές φορές η καθημερινότητα με τις αγορές και την κίνηση στους δρόμους της πόλης σου τρώει περισσότερο χρόνο από όσο υπολόγιζες οπότε όταν επιστρέψεις στο σπίτι είναι λίγο το χρονικό περιθώριο για να ετοιμάσεις το φαγητό της ημέρας. Κάτι τέτοιες μέρες συνήθως επιλέγω να ετοιμάσω κάπο ...
Διαβάστε περισσότερα