Μια υπέροχη συνταγή! Αξίζει πραγματικά να τη δοκιμάσετε. Το μοναδικό μυστικό, νομίζω, είναι πως πρέπει να ψιλοκόψετε πολύ καλά τα φύλλα κρούστας και να τα αφήσετε πάρα πολλές ώρες να ξεραθούν ( εγώ τα ετοιμάζω το πρωί και φτιάχνω το γλυκάκι μου το μεσημέρι όταν γυρίσω από τις δουλείες ...
Διαβάστε περισσότεραΣιροπιαστά
Ραϊσκόφι, το ρεβανί της Καστοριάς
Ρεβανί ή ραβανί δεν είχα πάρει ποτέ την απόφαση να φτιάξω, γιατί γενικά τα σιροπιαστά ενώ τα λατρεύω, και μου θυμίζουν έντονα μαμαδίστικο γλυκό, τα φοβάμαι …. Αυτό όμως το γλυκό που το είδα εδώ και καιρό μου έκανε το κλικ … Κάτι το όνομά του, κάτι ότι μου φάνηκε εύκολο , το ετοίμασα τε ...
Διαβάστε περισσότεραΜπαμπαδάκια απλά
Στο σπίτι μας εκτός από την πρώτη μας αγάπη και παντοτινή… τη σοκολάτα, αγαπάμε και όλα τα σιροπιαστά. Τα αγαπώ πολύ εγώ και ο άντρας μου και έχουμε καταφέρει να τα αγαπήσει και ο γιος μας. Από την άλλη έχω σημειώσει αρκετές αποτυχίες όταν φτιάχνω σιροπιαστά και ετοίμασα αυτή τη συνταγ ...
Διαβάστε περισσότεραΚανταΐφι με αποξηραμένα φρούτα πικάντικο
Πέρασα μια εποχή που έβαζα παντού κόκκινο πιπέρι και έτυχε να είναι γιορτές, διάβασα και μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, στην οποία βασίστηκα και την είχα σαν έμπνευση αλλά την τροποποίησα στα δικά μας γούστα…. Να τυλίξω το κλασικό κανταΐφι να σας πω βαριόμουνα οπότε σκέφτηκα να το ...
Διαβάστε περισσότεραΓαλακτομπούρεκο γιαουρτιού
Εγώ στα φύλλα έβαλα λιωμένο φρέσκο βούτυρο και όχι ελαιόλαδο που γράφει η συνταγή. Έβαλα μπόλικο ξύσμα λεμόνι αλλά πρόσθεσα και λάιμ που είχα. Επίσης έψησα το γλυκό για περίπου 1 ώρα στο δικό μου φούρνο. Σιρόπιασα το ζεστό γαλακτομπούρεκο με κρύο σιρόπι. Έγινε διαφορετικό από άλλα που ...
Διαβάστε περισσότεραΓαλακτομπούρεκο από τον Βασίλη
Tο Χρήστο Βέργαδο τον γνώρισα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο κατάστημα Public της Λάρισας, ένα πρωινό Σαββάτου. Μιλήσαμε για όσα μας επέτρεψε ο χρόνος, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, μεταξύ άλλων μου είπε ότι έχει στο βιβλίο μια συνταγή του πατέρα του, που είχα παλιά ζαχ ...
Διαβάστε περισσότερα