Το μεγάλο αστικό κέντρο της Λάρισας διαθέτει με τεράστια ακτογραμμή με θάλασσες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία.
Το μήκος των παραλίων της Λάρισας φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, ξεκινώντας περίπου από την παραλία του Μύλου Γλυμένη στα όρια με τον νομό Μαγνησίας και φτάνουν μέχρι τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό στα όρια του νομού Πιερίας.
Αρκετοί Λαρισαίοι έχουν τα εξοχικά τους εδώ, αλλά δεν είναι λίγοι και εκείνοι που συνήθως μετά τη δουλειά τους θα οδηγήσουν 35 με 40 λεπτά για να κάνουν ένα απογευματινό μπάνιο που θα τους αναζωογονήσει. Το βράδυ αρκετοί, κυρίως στην καρδιά του καλοκαιριού, θα επιλέξουν να μείνουν και για φαγητό ή ποτό και μετά επιλέγουν τη σύντομη επιστροφή στην πόλη για δουλειά την επόμενη μέρα.

To-cafe-spitaki-sth-velika-larisas-1
Όλα τα καλοκαίρια μου τα έχω περάσει στην παραλία του Αγιοκάμπου και της Βελίκας. Θυμάμαι μικρές, με την αδερφή μου και την υπόλοιπη μικροπαρέα, να θέλουμε και εμείς να πάμε το βράδυ στο Spitaki. Όπως όλοι, βιαζόμασταν να μεγαλώσουμε…
Μεγαλώσαμε και πήγαμε στο Spitaki, ξαναπήγαμε και ξαναπήγαμε…
Τι 20, τι 30 , τι 40 , τι 50 το Spitaki Cafe είναι για όλες τις ηλικίες…

Το Café Spitaki είναι ζεστό , φιλικό με εξαιρετική μουσική και ποιότητα που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου. Η παραλία μπροστά είναι οργανωμένη, αλλά και προσβάσιμη από άτομα με ειδικές ανάγκες, απολαμβάνεις τον καφέ σου, τα σνακ, που ετοιμάζονται με φρέσκα υλικά, στην κουζίνα, παραγγέλνεις τους χυμούς από φρέσκα φρούτα και αν πεινάσεις, αρκετά, οι επιλογές είναι πολλές… Στην ίδια τοποθεσία υπάρχουν και πολλές δραστηριότητες μέσω της Trekking Hellas για όλες τις ηλικίες .

To-cafe-spitaki-sth-velika-larisas-1
Κάθε καλοκαίρι θα πάμε αναζητώντας τη νέα πινελιά που θα προσθέσει φέτος η Βάνα… Απολαμβάνει τη δουλεία της , την αγαπά και σου προσφέρει απλόχερα το όμορφο χαμόγελό της. Είναι πίσω από κάθε διακοσμητική παρέμβαση στο χώρο, ασχολείται με τον κήπο, με τα λαχανικά στο μποστάνι της πίσω αυλής, με τη φρεσκάδα των φρούτων που θα απολαύσεις στο χυμό σου, με την άνεση της καρέκλας και την αισθητική παρέμβαση σε κάθε γωνιά… Είναι πίσω από τις μοναδικές μαξιλάρες που κοσμούν και δίνουν το χαρακτήρα στο χώρο… Η Βάνα είναι η Βάνα… που όλοι γνωρίζουμε και χαιρόμαστε!
Εμείς, όμως, πλέον το απολαμβάνουμε και το χειμώνα.. Ο κόσμος είναι πιο λίγος. Είμαστε, εμείς, που αγαπάμε τη θάλασσα και το χειμώνα. Είναι ζεστό και χουχουλιάρικο το περιβάλλον, με αναπαυτικούς καναπέδες και μαξιλάρες απολαμβάνουμε ατελείωτες ώρες στο τζάκι με ωραία μουσική και άψογη εξυπηρέτηση, κι όλα αυτά δίπλα στην αγριεμένη θάλασσα της Βελίκας το χειμώνα…

To-cafe-spitaki-sth-velika-larisas-1
Η επιχείρηση Cafe Spitaki είναι ιδιοκτησία του Νικόλαου και του Βασιλείου Ντάγκα, βρίσκεται στην Βελίκα Μελιβοίας στο Νομό Λάρισας, σε ιδιόκτητο χώρο μπροστά στη θάλασσα σε 5 στρέμματα. Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 1983. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς χώρου και επιχείρησης. Ένα κατάστημα που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια με δύο εργαζόμενους, τους ιδιοκτήτες, σήμερα είναι μια επιχείρηση που λειτουργεί όλο το χρόνο, διατηρώντας αναλλοίωτο το ύφος της πολύχρονης ιστορίας, διοργανώνοντας πλήθος δραστηριοτήτων, εκσυγχρονίζοντας συνεχώς τις υποδομές και αυξάνοντας πλέον τις παροχές.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της επιχείρησης συγκαταλέγονται πλήθος ψυχαγωγικών προγραμμάτων για τους επισκέπτες όπως σχολή Θαλάσσιων Σπορ, Καγιάκ θαλάσσης (Sea Kayak), ποδήλατα θαλάσσης, Catamaran, Canoe, ολοήμερες εκδρομές με φουσκωτά στις Θαλάσσιες Σπηλιές του Βένετου στο Πήλιο και το Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου. Ταυτόχρονα, διαθέτει όλον τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και την τεχνογνωσία για την διεκπεραίωση μεγάλων EVENTS. Το Cafe Spitaki αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το Στέκι των Ιστιοπλόων, ενώ για τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής και της Λάρισας είναι το πλέον «Μοδάτο» Beach Bar, με τις επιλογές των καλύτερων Djs.
Στο χώρο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών εκδηλώσεις όπως αγώνες Jet ski, πανελλήνιοι και πανευρωπαϊκοί αγώνες Μαραθώνιας κολύμβησης, πολλά Jeep-Safaris, Τρίαθλοι Αγώνες, αγώνες Handball, αγώνες Kite Serf, καθώς και 23 επίσημα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Beach Volley της Ε.Ο.ΠΕ. που διοργανώνει επιτυχώς από το 1986.
Στο Cafe Spitaki που κάθε χρόνο ανανεώνεται εξαιτίας της Βάνας αλλά και όλων όσοι δουλεύουν εκεί πηγαίναμε πάντα, θα πάμε και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε … Έτσι γιατί μας αρέσει να θυμόμαστε που και που τα νεανικά μας χρόνια και να τα ζούμε πάλι, αλλά αυτή τη φορά μαζί με τα παιδιά μας.
Μαρία Πατσιά

INFO:
Spitaki Café
Παραλία Βελίκας, Παράλια Ν. Λάρισας
Tηλέφωνο: 2494051277
spitakicafe@gmail.com
http://www.olympusadventure.com/spitaki-cafe.html
http://www.spitakivillage.gr/gr/

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το παρόν άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.