Σε μια μεγάλη πόλη σαν τη Λάρισα οι επιλογές για φαγητό ήταν και είναι ακόμα πολλές… Ο καθένας μας θα αγαπήσει και θα επιλέξει αυτό το χώρο που είναι πιο κοντά στα δικά του βιώματα…

I-dikia-mas-akamatra-tis-Larisas-2
Ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε πριν χρόνια, όταν ο γιος μας ήταν πολύ μικρός και αναζητούσαμε ένα χώρο για φαγητό, στη Λάρισα, όπου να απαγορεύεται, κι αυτό να τηρείται…, το κάπνισμα. Όντας το μοναδικό, τότε, ίσως και τώρα ακόμα, εστιατόριο που δεν καπνίζεις μέσα, ενώ ο διπλανός σου απολαμβάνει το φαγητό του, έγινε το «στέκι» της Κυριακής μας.
Η Ακαμάτρα βρίσκεται στο Λόφο του Φρουρίου, μια περιοχή πεζοδρομημένη, εδώ και χρόνια, στην καρδιά του κέντρου της πόλης και σε ελάχιστη απόσταση από το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Ενώ βρίσκεται στο κέντρο του αστικού θορύβου, παρόλο αυτά θα απολαύσετε ένα ήσυχο γεύμα. Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι ένας χώρος, στην σκιά μιας τεράστιας φλαμουριάς, που κάτι σου θυμίζει από παλιά… Και πραγματικά έτσι είναι, αφού άνοιξε στο χώρο ενός πρώην στρωματοποιείου και διατήρησε πολλά από τα εξωτερικά δομικά χαρακτηριστικά, με τις απαραίτητες προσθήκες για τη λειτουργία ενός εστιατορίου. Εσωτερικά ο χώρος έχει διατηρήσει τη παλιά λιθοδομή και οπτοπλινθοδομή , σε κάποια σημεία, ενώ οι περισσότερες προσθήκες έγιναν με ξύλο ή τριφτό μπετόν. Συνδυάζει με επιτυχία παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία με επιρροές Λατινοαμερικάνικες δημιουργώντας μια χαλαρωτική και μάλλον εξωτική ατμόσφαιρα με απαλό φωτισμό και ήρεμη, χαλαρή μουσική υπόκρουση. Η αυλή της Ακαμάτρας θυμίζει περισσότερο την αυλή ενός σπιτιού στο χωριό, που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Πληθωρική, χρωματιστή, γεμάτη με τις ευωδίες του γιασεμιού, το καλοκαίρι.

I-dikia-mas-akamatra-tis-Larisas-5
Στην Ακαμάτρα όμως δεν θα πας μόνο για το χώρο, τη μουσική ή τη διακόσμηση. Θα πας για το έντιμο φαγητό της. Ο κατάλογος μικρός, που σου δίνει τη σιγουριά ότι το φαγητό που θα φας έχει την απαραίτητη προσοχή αυτών που το ετοιμάζουν. Οι σαλάτες επιλεγμένες, δροσερές και ποικίλουν με την εποχή. Το χειμώνα θα απολαύσεις τη μανιταρόσουπα, το νόστιμο σιγομαγειρεμένο κότσι, τις περιόδους νηστείες θα μείνεις ικανοποιημένος από τις επιλογές που σου δίνονται, τα ψητά είναι μια μικρή απόλαυση και πλέον έχουν και το μοναδικό, ίσως?, στην πόλη «καπνιστήριο». Μοσχάρι, χοιρινό ακόμη και κοτόπουλου περνούν από το «καπνιστήριο» πρώτα και μετά τα απολαμβάνεις στο πιάτο σου.

I-dikia-mas-akamatra-tis-Larisas-3

Το «καπνιστήριο», είναι η τεχνογνωσία που έφεραν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου μετά από το πρόσφατο ταξίδι που κάνανε τη Γαλλία το χειμώνα που μας πέρασε, οπότε και φέρανε τον αέρα της Γαλλίας, κάνοντας ταυτόχρονη μια εκτεταμένη ανακαίνιση στο χώρο τους. Η κουζίνα τους έχει ένταση. Θα δοκιμάσετε τα αργεντίνικα πιττάκια Empanada με κοτόπουλο και λαχανικά, το ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας και παρμεζάνα, αλλά και το signature πιάτο, όπως έχει ανακηρυχθεί, άτυπα, από τους πελάτες, δηλαδή το ψαρονέφρι με γλυκόξινη σάλτσα. Θα απολαύσετε καθημερινή κουζίνα με καλομαγειρεμένα φαγητά της μαμάς σε «γκουρμέ» παρουσιαστικό.

I-dikia-mas-akamatra-tis-Larisas-1
Κάθε χρόνο η Ακαμάτρα αλλάζει, εξελίσσετε αλλά πάντα μένει μέσα στην καρδιά μας…
Μαρία Πατσιά

INFO
Εστιατόριο Ακαμάτρα
Βύρωνος 5, Λάρισα
Τηλέφωνο 2414-003803

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το παρόν άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.