Αυτή μου η επίσκεψη στην Τήνο είχε μπόλικη γλύκα… Και πως θα μπορούσε να μην έχει αφού σχεδόν κάθε απόγευμα περνούσα από το ζαχαροπλαστείο του Νίκου Κολλάρου, τα ΝΟΥΦΑΡΑ, στη χώρα της Τήνου και απολάμβανα τα υπέροχα γλυκά που ετοιμάζει.

To-zaxaroplasteio-NOYFARA-stin-Tino-4

Με τον Νίκο γνωριστήκαμε και μου μίλησε για την ιστορία του ζαχαροπλαστείου…

Ο μπαμπάς του ο Ζανάκης ξεκίνησε την ζαχαροπλαστική το 1953 στην Αθήνα. Επιστρέφει όμως στην Τήνο το 1980 και ανοίγει το πρώτο ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ μαζί με τον συνέταιρο και ξάδερφό του Θεόφιλο Γκύζη.

Ο Νίκος βάζει, μου λέει, νωρίς την ποδιά του ζαχαροπλάστη, το 1988. Το 1997 το ζαχαροπλαστείο ανήκει πια μόνο στην οικογένεια Κολλάρου.

Το 2004 φτάνει η ώρα που ο μπαμπάς Ζανάκης αποσύρεται από το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη και η ευθύνη του ζαχαροπλαστείου πηγαίνει πλέον στο Νίκο Κολλάρο και την αδερφή του Λουκία.

To-zaxaroplasteio-NOYFARA-stin-Tino-3

Το ζαχαροπλαστείο, μου λέει ο Νίκος οφείλει ένα μεγάλο μέρος στη φήμη του και στην αποδοχή από το κοινό χάρη στη συνταγή του προφιτερόλ που έφερε ο μπαμπάς Ζανάκης από τη δραστηριότητα του στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας το 1958. Εγώ που το δοκίμασα έχω να σας πω ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένη η φήμη γι αυτό το γλυκό…

To-zaxaroplasteio-NOYFARA-stin-Tino-2

Πρόκειται, για μια μυστική συνταγή του ζαχαροπλαστείου ΝΟΥΦΑΡΑ που όσο και αν προσπάθησε η Misstasty δεν κατάφερε να πάρει… Και φυσικά δεν θα μπορούσε βέβαια γιατί πραγματικά είναι ένα προφιτερόλ ονειρικό!

To-zaxaroplasteio-NOYFARA-stin-Tino-7

Σήμερα, το εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου λειτουργεί σε νέες εγκαταστάσεις από το 2012 και το κατάστημα στη χώρα της Τήνου βρίσκεται και αυτό σε νέα διεύθυνση από  το 2015 στα στενά της Παλλάδας, όπου εκτός από το γλυκό σας απολαμβάνετε και τον καφέ σας.

To-zaxaroplasteio-NOYFARA-stin-Tino-6

Στο ζαχαροπλαστείο θα απολαύσετε φυσικά το προφιτερόλ αλλά και τόσα άλλα γλυκά της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής αλλά και εκείνα της παράδοσης… Εγώ, εκτός από το προφιτερόλ σας προτείνω και τη σοκολατίνα.

Ο Νίκος Κολλάρος είχε όλη την καλή διάθεση να μοιραστεί με την Miss tasty τη συνταγή του για τα Γλυκά Τυροπιτάκια, που φτιάχνουν στο νησί της Τήνου, τόσο το Πάσχα, αλλά πλέον και τον υπόλοιπο χρόνο. Τη συνταγή θα βρείτε στο site της Miss tasty στην κατηγορία γλυκά και στη στήλη διάφορα,  κάνοντας κλικ εδώ :

https://www.misstasty.gr/recipe/glyka-tyropitakia-to-zacharoplasteio-noyfara-stin-tino/

 

ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΣΙΑ

INFO:

https://www.noufara.com/

Κεντρικό Κατάστημα

Πλ. Ταξιαρχών & Κοντογεώργη
Νέο Λιμάνι, 84200 Τήνος

Τηλ & Fax:  22830 23102

Email: info@noufara.gr

 

Εργαστήριο & Υποκατάστημα

Επ. Οδός Τήνου – Αγ. Ιωάννου Πόρτο,
Θέση Βάγια, 84200 Τήνος

Τηλ:  22830 23846

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το παρόν άρθρο δεν είναι διαφημιστικό.