Το ντουλάπι της τροφοαποθήκης είχε για κάποιο λόγο! γεμίσει με κομπόστες! Ούτε και θυμάμαι πως είχαν βρεθεί τόσες πολλές εκεί μέσα… Εν τω μεταξύ η ζέστη είχε ανάψει στη Λάρισα και μάλιστα ήταν οι πρώτες ζέστες που είναι πάντα ενοχλητικές γιατί δεν τις περιμένεις τόσο νωρίς… Ε, το μυαλό πήγε κατευθείαν στο παγωτό και για να μη σας τα πολυλογώ οι κομπόστες έγιναν ένα εύκολο και υπέροχο παγωτάκι! Μάζεψα και φρέσκια λουΐζα από την αυλή του σχολείου μας που την έχουμε άφθονη και μοσχοβόλησε το παγωτό μας!

Διαδικασία
1

Αλέθουμε στο multi τις τρεις κονσέρβες ροδάκινο

Στο μίξερ ανακατεύουμε πολύ καλά το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τις κρέμες γάλακτος μαζί με την άχνη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε τον πουρέ από τα ροδάκινα και το ξύσμα με τη λουΐζα. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και είτε το βάζουμε στην παγωτομηχανή να παγώσει είτε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε που και που για να μην κρυσταλλώνει.

Pagoto-rodakina-me-louizes-kai xisma-lime-2

2

Tip

Όταν είναι τα ροδάκινα στην εποχή τους και έχουν ωριμάσει το δοκιμάζουμε και με φρέσκα στο βάρος που έχουν οι κομπόστες ( το καθαρό) και αυξάνουμε αν θέλουμε λίγο τη ζάχαρη άχνη.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: