Ένα γλυκό που συνδυάζει το αγαπημένο μπράουνι και το τσιζκέϊκ μαζί. Τα βύσσινα μέσα στο τσιζκέϊκ είναι υπέροχα.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του Βαγγέλη Δρίσκα και βρήκα στο περιοδικό Eat me.

Εγώ την εκτέλεσα όπως σας γράφω παρακάτω στα υλικά αλλά νομίζω πως χρειάζεται ακόμα ένα αυγουλάκι στη βάση μπράουνι και μάλλον μία κουταλιά της σούπας αλεύρι λιγότερο στην κρέμα του τσιζκέϊκ.

Είναι υπέροχο όταν είναι χλιαρό γιατί διατηρείται ζουμερή η βάση, οπότε μια ιδέα όταν κρυώσει το γλυκό να το ζεσταίνετε ελαφρά πριν το απολαύσετε.

Την επόμενη φορά εγώ θα το δοκιμάσω με τις αναλογίες που σκέφτηκα μετά την πρώτη εκτέλεση που έκανα….

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Tsizkeik-pshto-bussina-mpraouni-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση μπράουνι

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί .

2

Ετοιμάζουμε την κρέμα του τσιζκέϊκ

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Μόλις αφρατέψει το μείγμα ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε και το αλεύρι στο τέλος .

Ρίχνουμε την κρέμα από  τη βάση μπράουνι.

Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το σιρόπι τους και τα μοιράζουμε στην κρέμα που έχουμε ήδη ρίξει.

Tsizkeik-pshto-bussina-mpraouni-3

3

Ψήνουμε

Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35 περίπου λεπτά.

Το απολαμβάνουμε μόλις ελαφρώς κρυώσει.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: