Σκέφτηκα να ετοιμάσω μια νηστίσιμη συνταγή για σάλτσα ντομάτας για τα ζυμαρικά μας… Η επόμενη σκέψη έφερε στο μυαλό μου τις φακές, οπότε γιατί όχι αντί για τον κιμά στην κλασική σάλτσα μπολονέζ οι φακές! Φροντίστε να βράσουν καλά πρώτα πριν τις προσθέσετε στη σάλτσα ντομάτας. Τα υπόλοιπα υλικά της μπολονέζ με φακές ήρθα από το κλασικό φαγητό με φακές. Δηλαδή σχεδόν τα ίδια υλικά της σούπας, με κάποια tips.

Όπως είναι οι  λιαστές ψιλοκομμένες ντομάτες και η κέτσαπ ! Ναι, κέτσαπ! Τολμήστε το !

Αν είναι νηστεία δεν θα τρίψετε τυράκι, αλλά με τη γραβιέρα από πάνω είναι μαγεία και σούπερ θρεπτικό.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Zumarika-mpolonez-fakes-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τις φακές

Βράζουμε τις φακές  για 30- 40 λεπτά τουλάχιστον,  μέχρι να δούμε ότι έχουν βράσει καλά.

Στραγγίζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

2

Βράζουμε τα ζυμαρικά

Σε νερό που βράζει μαζί με ελαιόλαδο , αλάτι και τον κύβο, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Πριν τελειώσει ο βρασμός κρατάμε 1 κούπα για μετά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά χωρίς να τα ρίξουμε όμως νερό.

Αφήνουμε στην άκρη.

Zumarika-mpolonez-fakes-5

3

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπολονέζ

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε την ντομάτα και τις λιαστές μαζί με το καρότο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις φακές που είχαμε στην άκρη από πριν.

Παίρνει το φαγητό μία βράση και ρίχνουμε και το νερό από τα ζυμαρικά.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι , αν έχουμε , στο τέλος.

Zumarika-mpolonez-fakes-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: