Πάντα σε περιόδους νηστείας μου ζητάτε στο site νηστίσιμες συνταγές.

Σήμερα που έφτιαξα τη σούπα έχει ένα απίστευτο κρύο στη Λάρισα παρόλο που τελειώνει ο Μάρτιος. Τα μαυρομάτικα φασόλια σίγουρα έχουν μια ευκολία γιατί δεν απαιτούν φούσκωμα από πριν.

Η σουπίτσα έγινε λεμονάτη και απίστευτα μυρωδάτη με τόσα αρώματα από τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Νομίζω θα τη λατρέψετε!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Fasolia-mavromatika-soupa-selino-moustarda-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τα λαχανικά μας

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πατάτες.

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε ελάχιστο από το πράσινο μέρος τους για το σερβίρισμα.

Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα.

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από τη ρίζα του σέλινου.

2

Βράζουμε τη σούπα μας

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο ελαφρά τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας.

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και τα φασόλια. Σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον κύβο και το νερό.

Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά περίπου , θα ελέγξετε αν έβρασαν τα φασόλια.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό, το ξύσμα , τη μουστάρδα . Ρίχνουμε ελάχιστο νερό και διαλύουμε και το κορν φλάουρ. Τα ρίχνουμε στο φαγητό μας . Ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Fasolia-mavromatika-soupa-selino-moustarda-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: