Πιστεύω πως και εσείς προσπαθείτε να καταναλώσουν τα παιδιά όσο πιο εύκολα γίνεται τα όσπρια…

Στο γιο μου αν πείτε πως σήμερα έχουμε κεφτέδες αυτό φτάνει… Η λέξη κεφτές ξεκλειδώνει αμέσως τη διάθεση για φαγητό σε όλους μας, νομίζω.

Αν βράσετε τις κόκκινες φακές λιώνουν και είναι σχεδόν σαν τη φάβα. Οπότε εύκολα μετατρέπονται σε νόστιμους κεφτέδες. Τους έφτιαξα νηστίσιμους να είναι κατάλληλοι και για νηστεία.

Αν δεν είναι νηστεία θα έβαζα και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο μέσα… Είναι τέλειος μεζές για ουζάκι και λίγο ταραμοσαλάτα εξτρά…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Keftedes-konnines-fakes-taramosalata-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τις φακές

Ρίχνουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αν θέλουμε βάζουμε και 2 φύλλα δάφνης. Ξαφρίζουμε τον αδρό στην επιφάνεια. Βράζουμε για 20-25 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται σαν πολτός όπως η φάβα. Αφήνουμε στην άκρη και στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό ώστε να έχουμε ένα πολτό χωρίς καθόλου υγρό.

Αφού στραγγίσει ό πολτός καλά και δεν έχει νερό τον αφήνουμε στην άκρη σε ένα μεγάλο μπολ.

2

Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και την κάπαρη.

Στο μπολ που έχουμε τον πολτό από τις φακές προσθέτουμε τώρα όλα τα υλικά.

Τα κρεμμυδάκια, το πράσο, την κάπαρη, την ταραμοσαλάτα, αλάτι (με προσοχή μεγάλη!) , πιπέρι, δυόσμο, το ροζ πιπέρι, τη βρώμη, το μπέικιν και το αλεύρι.

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.  Ίσως  χρειαστεί λίγο αλεύρι ίσως και λιγότερο. Θα το δείτε μέχρι να πλάθονται. Αφήνετε, αν μπορείτε για λίγη ώρα το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για να σφίξει.

Keftedes-konnines-fakes-taramosalata-2

3

Τηγανίζουμε

Πλάθουμε τους κεφτέδες μας και αλευρώνουμε ελαφρά την εξωτερική τους πλευρά.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν καλά.

Βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: