Τα κουλουράκια της μαμάς μας μαζί με την αδερφή μου τα απολαμβάναμε αφού μεγαλώσαμε λίγο και μετά.. Η μαμά εργαζόταν σκληρά στην οικογενειακή μας επιχείρηση μαζί με το μπαμπά και δεν υπήρχε χρόνος όσο ήμασταν μικρές. Μεγαλώναμε και σιγά σιγά έβρισκε και το χρόνο η μαμά για τέτοιες πολυτέλειες…

Οπότε μου θυμίζουν το Πάσχα που περνούσαμε πάντα περίεργα γιατί για τα κρεοπωλεία (κρεοπωλείο είχε ο μπαμπάς ) η περίοδος του Πάσχα είναι η πιο δύσκολη της χρονιάς…

Η μαμά μου την είπε λίγο διαφορετικά τη συνταγή και εδώ εγώ σας γράφω τη δικιά μου ελάχιστα αλλαγμένη. Η μαμά χρησιμοποιούσε βούτυρο κλασικό και αρκετή ζάχαρη περισσότερη. Θα φτιάξετε (μου είπε να σας πω) μια ζύμη μαλακιά να είναι για να πλάθονται εύκολα, γιατί εμένα μου ξέφυγε λίγο αλεύρι παραπάνω.

Γίνονται απλά υπέροχα και μυρίζουν μανούλα….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Ta-pasxalina-koulourakia-ths-mamas-mou-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα κουλουράκια

Χτυπάμε το βούτυρο αρχικά μόνο του να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα σχεδόν άσπρο.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά και χτυπάμε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να φουσκώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 800 γραμμάρια αλεύρι μαζί με την αμμωνία, το μπέικιν, το ξύσμα, τις βανίλιες.

Ρίχνουμε εναλλάξ στο μίγμα του μίξερ το μίγμα με το αλεύρι και το γάλα.

Μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι αλλά ίσως και όχι (εγώ έβαλα 800 γρ)

Ta-pasxalina-koulourakia-ths-mamas-mou-3

2

Πλάθουμε και ψήνουμε

Αφήνουμε 10 λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί.

Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε στην επιφάνεια με ένα πινέλο με το μίγμα αυγό και  νερό (χτυπάμε σε ένα μπολ το 1 αυγό με λίγο νερό)

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς  στον αέρα για 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθος που τα πλάσαμε.

Ta-pasxalina-koulourakia-ths-mamas-mou-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: