Ένα γλυκό που συνδυάζει το αγαπημένο μπράουνι και το τσιζκέϊκ μαζί. Τα βύσσινα μέσα στο τσιζκέϊκ είναι υπέροχα. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του Βαγγέλη Δρίσκα και βρήκα στο περιοδικό Eat me. Εγώ την εκτέλεσα όπως σας γράφω παρακάτω στα υλικά αλλά νομίζω πως χρειάζεται ακόμα ένα αυγουλ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Βούτυρο αγελάδας
Γκρανόλα σπιτική με μέλι
Ήθελα να ετοιμάσω μπάρες βρώμης για το σχολείο και τη δουλειά αλλά νομίζω ότι τελικά έφτιαξα γκρανόλα με μέλι! Αν τις κόψετε προσεκτικά και τις βάλετε στο ψυγείο θα γίνουν μπάρες βρώμης αλλά σαν γκρανόλα δεν φαντάζεστε πόσο υπέροχη είναι. Σας προτείνω να τη απολαύσετε με ξύσμα πορτοκά ...
Διαβάστε περισσότεραΚαριόκες με κέικ και σιρόπι από γλυκό κουταλιού που περίσσεψαν
Αν σας έχει περισσέψει κέικ σοκολάτας αλλά και σιρόπι από γλυκό κουταλιού με τη συνταγή που σας γράφω μπορείτε να τα αξιοποιήσετε και τα δύο. Διάβασα αρκετές συνταγές ανακύκλωσης ( αυτή που θα δείτε βασίζεται με μια συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου) για καριόκες με κέικ που περίσσεψε αλλά ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκό εύκολο με κρέμα πουτίγκας και κόκκινα βατόμουρα
Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να δοκιμάσω ξανά την κρέμα που έφτιαξα για τη συνταγή «Πουτίγκα Φαρσάλων» ( βλέπε τη συνταγή εδώ : https://www.misstasty.gr/recipe/poytigka-farsalon/ ) και αφού την ετοίμασα βρήκα ένα τρόπο να την αξιοποιήσω φτιάχνοντας ένα δροσερό γλυκό ψυγείου. Τα κόκκινα ...
Διαβάστε περισσότεραΣνίτσελ χοιρινό γεμιστό με πέστο και μπέικον σε σάλτσα κρασιού με φασκόμηλο
Η συνταγή προέκυψε ένα μεσημέρι μέσα στο κρεοπωλείο της γειτονιάς μου όση ώρα περίμενα να εξυπηρετηθώ. Μπροστά μου είχα ωραία, μεγάλα και λεπτά φιλέτα για σνίτσελ από χοιρινό. Σκέφτηκα να ετοιμάσω κάτι με αυτό το υλικό που όλοι αγαπάνε και μιας και έρχονται μέρες γιορτής. Το φασκόμηλο ...
Διαβάστε περισσότεραΒασιλόπιτα με φέτα και ανθότυρο
Η Εύη Βουτσινά στο βιβλίο της απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας γράφει μια ωραία περιγραφή για την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Σε αυτή την περιγραφή αναφέρει και μια βασιλόπιτα που γίνεται στη Γλαύκη της Λάρισας. Ένα χωριό που έχω περάσει πολλά από τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικ ...
Διαβάστε περισσότεραΠουτίγκα Φαρσάλων
Η περίφημη συνταγή που φτιάχνει χρόνια η πεθερά μου μέρες γιορτής ! Μετά από διεκδίκηση χρόνων και χρόνων κατάφερα να της αποσπάσω τη συνταγή που και εκείνη κατάφερε να την αποσπάσει από ζαχαροπλαστείο των Φαρσάλων πριν πολλά πολλά χρόνια… Είναι χρονοβόρα γιατί έχει στάδια και χρόνους ...
Διαβάστε περισσότεραΛάχανο λεμονάτο στην κατσαρόλα με τραχανά ξινό
Το χειμώνα αγαπάω πολύ να μαγειρεύω το λάχανο και νομίζω ότι είναι και αρκετά θρεπτικό για τον οργανισμό μας. Είναι ένα εύκολο λαχανικό που μπορείς να του προσθέσεις ένα σωρό υλικά και κάθε φορά να έχεις ένα άλλο φαγητό. Αυτή τη φορά ήθελα να το μαγειρέψω με ρύζι και αλλά τελικά άλλαξα ...
Διαβάστε περισσότεραΨητά κεφτεδάκια λεμονάτα με σπανάκι
Θέλω να μαγειρεύω όσο γίνεται πιο συχνά λαχανικά στο σπίτι. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές πρέπει να προσθέσω και λίγο κρέας για να καταναλωθούν . Εδώ τα κεφτεδάκι ψηθήκαν στο φούρνο και έτσι το φαγητό έγινε πολύ εύκολα. Μια απλωτή κατσαρόλα είναι χρήσιμη σε αυτό το φαγητό. Είναι ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα σοκολάτας με καφέ εσπρέσο
Αν φοβάστε και εσείς τις τάρτες όπως και εγώ παλιότερα έχω να σας πω ότι το μυστικό για τη ζύμη είναι ένα! Το μεγάλο μούλτι! Βάζετε όλα τα υλικά της συνταγής και έτοιμη η ζύμη! Τα ενώνετε απλά με τα χέρια σας ώστε να ενωθούν και τη βάζετε στο ψυγείο. Αν δεν έχετε μεγάλο μούλτι ...
Διαβάστε περισσότερα