Η συνταγή προέκυψε ένα μεσημέρι μέσα στο κρεοπωλείο της γειτονιάς μου όση ώρα περίμενα να εξυπηρετηθώ. Μπροστά μου είχα ωραία, μεγάλα και  λεπτά φιλέτα για σνίτσελ από χοιρινό. Σκέφτηκα να ετοιμάσω κάτι με αυτό το υλικό που όλοι αγαπάνε και μιας και έρχονται μέρες γιορτής.

Το φασκόμηλο ταιριάζει υπέροχα και νομίζω αν τη φτιάξετε μία φορά τη συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας. Δεν είναι δύσκολη γι αυτό ετοιμάστε την να τη έχετε για ένα όμορφο κάλεσμα ή μια ηλιόλουστη Κυριακή στο σπίτι παρέα με καλό κρασί!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Snitsel-xoirino-gemisto-mpeikon-krasi-faskomhlo-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τα φιλέτα μας

Απλώνουμε τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε .

Βάζουμε σε κάθε φιλέτο από 1 κουταλάκι σάλτσα πέστο σε όλη την επιφάνειά του.

Απλώνουμε το τυρί και το μπέικον σε κάθε φιλέτο ομοιόμορφα.

Τυλίγουμε και τα σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδες ώστε να μη φύγει η γέμιση στο ψήσιμο.

Βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξουν .

Snitsel-xoirino-gemisto-mpeikon-krasi-faskomhlo-3

2

Ψήνουμε

Βγάζουμε τα φιλέτα από το ψυγείο και τα αλατοπιπερώνουμε και από έξω ελαφρά.

Τα πανάρουμε με λίγο αλεύρι εξωτερικά το καθένα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ,  που έχουμε κάψει καλά, τα σοτάρουμε όλα μαζί, από όλες τις πλευρές,  αρκετά καλά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ αλλά και να βράσουν.

 

Μεταφέρουμε σε ταψάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 5-7 λεπτά.

Τα βγάζουμε μόλις ψηθούν .

Στο τηγάνι που σοτάραμε προσθέτουμε το βούτυρο αγελάδας και το φασκόμηλο και βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει μια σάλτσα για να τη σερβίρουμε με το κάθε φιλέτο .

Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και κόβουμε σε κομμάτια το καθένα.

Γαρνίρουμε με τη σάλτσα κρασιού με φασκόμηλο.

Αν θέλουμε ετοιμάζουμε και ένα απλό ρυζάκι ή κουσκουσάκι.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: