Ένα υπέροχο και πανεύκολο φαγάκι σε κάθε οικογενειακό τραπέζι. Το αγαπημένο μας αρνάκι είναι εδώ χωρίς κόκκαλο (από μπουτάκι που έχει ξεκοκαλίσει ο κρεοπώλης μας ή αν θέλετε και κάποιο άλλο μέρος) και κομμένο σε μικρά κομμάτια για να βράσει πιο εύκολα.

Εγώ σκέπασα το ταψί μου με λαδόκολλα πρώτα και μετά με αλουμινόχαρτο αλλά αν εσείς έχετε γάστρα ή ένα πήλινο με καπάκι, που θα το κάνει και ακόμα πιο νόστιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά. Είναι νόστιμο και δεν θα σας απασχολήσει αφήνοντας ελεύθερο χρόνο για άλλες ετοιμασίες για το τραπέζι!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Arnaki-ladokola-xaloumi-laxanika-3

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το φαγητό μας

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά στον πάγκο μας για να ετοιμάσουμε το φαγητό μας.

Σε ένα ταψί μεγάλο και αντικολλητικό ρίχνουμε όλα τα υλικά μας.

Δηλαδή το αρνάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια, για να βράσει εύκολα, το χαλούμι σε κομμάτια μικρά, τις πατάτες πλυμένες και κομμένες στη μέση, τις λιαστές, την κάπαρη, τα μανιτάρια ολόκληρά, ή τα μεγάλα κομμένα στη μέση, τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε ροδέλες ή σε κομμάτια και τα ντοματίνια ολόκληρα.

Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με μια κουτάλα ή με τα χέρια μας.

Ρίχνουμε και τα κλαδάκια από το θυμάρι.

Arnaki-ladokola-xaloumi-laxanika-2

 

2

Ψήνουμε

Σκεπάζουμε το ταψί με 2-3 κομμάτια από λαδόκολλα και από πάνω μετά και αλουμινόχαρτο άλλα 2-3 κομμάτια. Φροντίζουμε να κλείσει καλά ώστε να μην έχουμε απώλεια ατμών (αν θέλουμε  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη γάστρα αν έχουμε ή ένα πήλινο με καπάκι που θα το κάνει και ακόμα πιο νόστιμο).

Ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα σκεπασμένο και μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλη 1- 1 ½ ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: