Αν σας έχει περισσέψει κέικ σοκολάτας αλλά και σιρόπι από γλυκό κουταλιού με τη συνταγή που σας γράφω μπορείτε να τα αξιοποιήσετε και τα δύο. Διάβασα αρκετές συνταγές ανακύκλωσης ( αυτή που θα δείτε βασίζεται με μια συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου) για καριόκες με κέικ που περίσσεψε αλλά εγώ είχα και αρκετό σιρόπι από γλυκό κουταλιού οπότε με αυτό τον τρόπο κατανάλωσα και το σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι που είχα εγώ. Ανάλογα με το γλυκό θα έχετε και διαφορετική γεύση στις καριόκες σας. Φροντίστε να έχετε μια καλή σοκολάτα για την επικάλυψη.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Kariokes-keik-siropi-perissepsan-4

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις καριόκες

Θρυμματίζουμε στο μούλτι το κέικ σοκολάτας το οποίο καλό είναι να είναι στεγνό.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε πολύ καλά το σιρόπι και ρίχνουμε εκεί την κουβερτούρα και το βούτυρο για να λιώσουν. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το θρυμματισμένο κέικ , τα χοντροκομμένα καρύδια, το μείγμα με το σιρόπι, τα κράνμπερις (αν θέλετε βάλτε και σταφίδες) και το κονιάκ.

Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε με αυτό το μείγμα ένα μεγάλο στρόγγυλο μακρύ κομμάτι και του δίνουμε σχήμα που στην τομή είναι σαν την καριόκα.

Το τυλίγουμε σε μεμβράνη τροφίμων.

Το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί και να μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες 1 εκατοστού ή και λίγο λιγότερο.

 

2

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, όπου μας βολεύει εμάς,  με προσοχή να μην καεί και να μην ανέβει η θερμοκρασία της. Ρίχνουμε και το σπορέλαιο.

Kariokes-keik-siropi-perissepsan-2

3

Ετοιμάζουμε τις καριόκες μας

Βάζουμε τις φέτες από τις καριόκες μέσα στο μείγμα τις κουβερτούρας και στραγγίζουμε να φύγει η περιττή ποσότητα. Αφήνουμε να παγώσουν σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Μόλις κρυώσουν τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.

Kariokes-keik-siropi-perissepsan-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: