Απολαμβάνω πολύ τις σούπες βελουτέ.  Μπορώ και κρύβω μέσα τους ένα σωρό υλικά χωρίς να το καταλάβει ο γιος μου. Τη συγκεκριμένη την έφτιαξα ανήμερα Χριστούγεννα γιατί ήθελα μια σούπα με πράσο όπως έφτιαχνε η μαμά τη σούπα με τη γαλοπούλα. Έγινε υπέροχη και της ταιριάζει πολύ το μπλε τυρί αλλά και το φρέσκο θυμάρι!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Soupa-beloute-prassa-mple-turi-thymari-2

Διαδικασία
1

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε τη σούπα μας

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα πράσα που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μέτρια κομμάτια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ( μόνο το λευκό μέρος τους) . Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου στο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια για να βράσουν πιο εύκολα.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε και το νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να βράσει περίπου 20 λεπτά.

Σε 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε και αυτός να βράσει , ανακατεύοντας που και που.

Μόλις βράσουν όλα τα υλικά με το μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τη σούπας μας, όσο θέλουμε εμείς.

Αν είναι αρκετά πηχτή ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος ( ή αν δεν θέλουμε λιπαρά λίγο νεράκι) .

Soupa-beloute-prassa-mple-turi-thymari-3

2

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε τη σούπα μας με φύλλα από φρέσκο θυμάρι και μπλε τυρί που θρυμματίζουμε με τα χέρια μας.

Την απολαμβάνουμε ζεστή !

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: