Απολαμβάνω πολύ τις σούπες βελουτέ. Μπορώ και κρύβω μέσα τους ένα σωρό υλικά χωρίς να το καταλάβει ο γιος μου. Τη συγκεκριμένη την έφτιαξα ανήμερα Χριστούγεννα γιατί ήθελα μια σούπα με πράσο όπως έφτιαχνε η μαμά τη σούπα με τη γαλοπούλα. Έγινε υπέροχη και της ταιριάζει πολύ το μπλε τυ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: πράσα
Χορτοκεφτέδες φούρνου της μαμάς μου
Η μαμά μου έχει βρει έναν τρόπο να τα κάνει όλα της τα μαγειρέματα εύκολα και γρήγορα. Την ανάγκασε βλέπετε η καθημερινότητα της γι αυτό γιατί εργαζόταν πάντα πολλές ώρες και ο χρόνος στο σπίτι για μαγείρεμα ήταν πάντα ελάχιστος. Τώρα πλέον αποφεύγουν με τον μπαμπά μου και το τηγάνισμα ...
Διαβάστε περισσότεραΠράσα με κιμά και καρύδια
Διάβαζα μια συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου στο περιοδικό Γαστρονόμος και συγκεκριμένα σε ένα από τα βιβλία κάποιας σειράς με συνταγές για κιμά. Είδα αυτή τη συνταγή και μου φάνηκε εξαιρετική. Βέβαια εγώ την έχω προσαρμόσει αρκετά στη δικιά μου γεύση, αλλά νομίζω πως έγινε ένα από τα καλ ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα εύκολη με πράσο και μπαλάκι Τήνου
Περιπέτεια αυτή η τάρτα μεγάλη! Αρχικά νόμιζα πως έχω μπαλάκι Τήνου ενώ δεν είχα…. Σκέφτηκα να την ετοιμάσω με φέτα που έχω πάντα φυσικά στο ψυγείο… Έψαξα όμως καλύτερα και βρήκα το τυράκι από την Τήνο… Ετοίμασα μια ζύμη που δεν μου άρεσε γι αυτό δεν σας τη γράφω, ε ...
Διαβάστε περισσότεραΜαύρο κοτόπουλο στο φούρνο με γέμιση λουκάνικο και πράσο
Η μητέρα μου πάντα στις γιορτές ετοιμάζει γαλοπούλα. Εγώ τη θεωρώ δύσκολη στο χειρισμό της και επιπλέον περιττή ειδικά σε οικογένειες με λίγα μέλη αλλά και με μικρά παιδιά που συνήθως δεν την τρώνε. Επέλεξα φέτος να ετοιμάσω το μαύρο κοτόπουλο που στο σπίτι μας το αγαπάμε πολύ. Εννοείτ ...
Διαβάστε περισσότεραΣούπα βελουτέ με κουνουπίδι, πράσα και γαρίδες
Ξέρετε τώρα πως βγαίνουν αυτά τα εύκολα φαγάκια ε; Έχεις ένα κουνουπίδι που δεν το θέλουν στο σπίτι πάλι σαλάτα, πήρες και κάτι γαριδούλες που αν τις κάνεις στο τηγάνι μόνο ένα με δύο άτομα θα φάνε και σίγουρα δεν θα χορτάσουν… Έτσι σκέφτηκα μιας και έπιασε το πρώτο ας πούμε κρύο στη Λ ...
Διαβάστε περισσότεραΠατσαβουρόπιτα κέικ με μελιτζάνες
Το μυστικό σε αυτή την συνταγή, αλλά νομίζω και σε όλων των ειδών τις πατσαβουρόπιτες, είναι να ξεραθούν πολύ καλά τα φύλλα κρούστας πριν την ετοιμάσουμε. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει αφράτη και δεν θα λασπώσει στο εσωτερικό της. Η συγκεκριμένη συνταγή προέκυψε γιατί μου αρέσει πολύ η μ ...
Διαβάστε περισσότερα