Ξέρετε όσοι έχετε παιδιά ότι πρέπει να υπάρχει κάτι στο σπίτι να φάνε τα παιδιά και το πρωί αλλά και το απογευματάκι.

Σας γράφω μια συνταγή για λουκανικοπιτάκια που έχουν μέσα στη ζύμη τους και κεφαλοτύρι τριμμένο. Αν θέλετε βάζετε κάποιο άλλο σκληρό τυρί  που έχετε. Θέλουν μια διαδικασία , αλλά αν βιάζεστε πολύ μπορείτε να παραλείψετε το τελευταίο φούσκωμα της ζύμης.  Αν θέλετε βάλτε και μια φέτα κασεράκι μέσα μαζί με το λουκανικάκι.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Loukanikopitakia-turenia-zumh-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαγιά

Σε ένα μπολ λιώνουμε με τα χέρια μας τη μαγιά και προσθέτουμε το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου.

2

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα όπου ρίχνουμε το βούτυρο το αυγό, την ενεργοποιημένη μαγιά αλλά και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα λουκάνικα).

Πλάθουμε τη  ζύμη  και την αφήνουμε σκεπασμένη μια ωρίτσα περίπου να φουσκώσει.

Αφού φουσκώσει  την πλάθουμε λίγο και τη χωρίζουμε σε 20 μέρη όμοια.

Ανοίγουμε σε φύλλο στο χέρι μας και τοποθετούμε το λουκάνικο σε κάθε ένα στην παλάμη μας. Κλείνουμε καλά το ζυμάρι μας.

Τοποθετούμε τα λουκανικοπιτάκια που ετοιμάσαμε στο ταψί και σκεπάζουμε με μια πετσέτα να φουσκώσουν 15 λεπτά.

Στη συνέχεια αλείφουμε την επιφάνειά τους με ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και ρίχνουμε και το μαυροκούκι.

3

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.

Loukanikopitakia-turenia-zumh-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: