Τρούφες σοκολάτας με κοπανιστή Τήνου και ροζ πιπέρι
Η κοπανιστή Τήνου αποτέλεσε φέτος για την Miss tasty την απόλυτη πηγή έμπνευσης! Νομίζω θα ετοιμάσει και άλλες συνταγές με το συγκεκριμένο προϊόν αλλά η συγκεκριμένη συνταγή είναι νομίζω αρκετά ιδιαίτερη.
Πιστεύω δεν θα αρέσει σε πάρα πολλούς αλλά σε όσους αρέσει ειδικά η επιλογή με το ροζ πιπέρι εξωτερικά, θα γίνουν φανατικοί της !
Ετοιμάστε τις τρούφες όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε! Θα γίνουν περίπου 18 τρουφάκια να απολαύσετε.
Φωτογραφίες από την Έβελυν Φώσκολου.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Λιώνουμε |
Λιώνουμε με προσοχή την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων προσεκτικά, ώστε να λιώσει καλά και να ενσωματωθεί το βούτυρο. |
|
2 |
Ομογενοποιούμε |
Το ομογενοποιημένο μείγμα το αφήνουμε στην άκρη ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και να κρυώσει ελαφρά. |
|
3 |
Προσθέτουμε την κοπανιστή Τήνου και το πιπέρι |
Ρίχνουμε στο μείγμα την κοπανιστή που την τρίβουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να παραμείνουν κάποια κομμάτια. Ρίχνουμε και τους κόκκους ροζ πιπεριού και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα. |
|
4 |
Αφήνουμε να κρυώσει |
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, αν θέλουμε βάζουμε και στο ψυγείο περίπου μισή ώρα ώστε να μπορούμε να πλάσουμε με τα χέρια μας τις τρούφες. |
|
5 |
Καλύπτουμε |
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και σε ένα άλλο τους κόκκους ροζ πιπεριού, για την επικάλυψη. Περνάμε τις τρούφες όσο έχουν ακόμα θερμοκρασία δωματίου ώστε να μπορέσει να κολλήσει στην επιφάνειά τους το πιπέρι και σε άλλες η ζάχαρη άχνη. |
|
6 |
Διατηρούμε |
Διατηρούνται στο ψυγείο αλλά καλό είναι πριν τις σερβίρουμε να τις αφήσουμε λίγη ώρα εκτός ψυγείου… |