Easy, υπέροχα, σοκολατένια και απολύτως «απαραίτητα» για έναν νόστιμο  στολισμό του δέντρου μας! Δοκιμάστε τα και για δωράκια στους φίλους σας θα εντυπωσιάσετε!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  ΠΟΠΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ και τη διάβασα στο  Περιοδικό  Γλυκές Ιστορίες, Τεύχος 37.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε και προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το χρώμα, ανακατεύοντας καλά. Αδειάζουμε τα ¾ της σοκολάτας σε άλλο σκεύος και ανακατεύουμε συνεχώς με μια μαρίζ, έως ότου η θερμοκρασία της σοκολάτας πέσει στους 27°C (να την αισθανόμαστε χλιαρή στα χείλη). Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ¼ και ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία της σοκολάτας να ανέβει στους 32°C (δηλαδή να την αισθανόμαστε στα χείλη ζεστή). Αυτό όλο το κάνουμε για να αποκτήσει ωραία λαμπερή εμφάνιση. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, απλώνοντάς το σε δίσκο. Με το δάχτυλό μας ανοίγουμε μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο, ώστε ο δίσκος να μετατραπεί σε στεφάνι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

2

Κολλάμε τα στεφάνια

Προτού προλάβει να κρυώσει η σοκολάτα κολλάμε πάνω στα στεφάνια τα διακοσμητικά της αρεσκείας μας, π.χ. τρούφα, πέρλες ζάχαρη κλπ. Αφήνουμε τα στεφάνια να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν, σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες. Έπειτα μπορούμε να τα δέσουμε με κορδελίτσα και να τα κρεμάσουμε ως στολίδια ή να διακοσμήσουμε με αυτά τα γλυκά μας.

Sokolatakia-stefania-me-leuki-sokolata-kai-nifades-ruziou-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: