Σε ένα από τα αφιερώματα που έχω σε βιβλιογραφία στο σπίτι ( Olive ) για τη σοκολάτα, και είναι αρκετά τελικά… βρήκα μια συνταγή για σοκολατίνα χωρίς παντεσπάνι. Την ετοίμασα και είναι εκπληκτική! Έχει μια δυσκολία ότι μπορεί να σας κρυσταλλώσει, ας πούμε έτσι, λίγο από την κουβερτούρα όταν την ενσωματώνετε με την κρέμα γάλακτος. Την επόμενη φορά σκέφτομαι να λιώσω μαζί κρέμα και κουβερτούρα και αφού παγώσει στο ψυγείο μετά να την χτυπήσω ξανά και να την τοποθετήσω στο ταψί.

Sokolatina-xwris-pantespani-4

Παρόλα αυτά εσείς ετοιμάστε την έτσι όπως σας τη γράφω παρακάτω και δείτε προσεχτικά τη διαδικασία … Είναι μαγική!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε με την κουβερτούρα

Τεμαχίζουμε τις κουβερτούρες σε μικρά κομμάτια. Τις λιώνουμε σε μπεν μαρί (καλύτερα γιατί στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί  να κάψουμε τη σοκολάτα πιο εύκολα). Αφού λιώσουν , τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου ώστε μόλις τις ανακατέψουμε με την κρύα κρέμα γάλακτος να μην στερεοποιηθούν (όπως έγινε σε εμένα δηλαδή). Να έχει σχεδόν κρυώσει η κουβερτούρα μας.

2

Τη βανίλια μας

Κρατάμε ελάχιστη ποσότητα από την κρέμα μας σε ένα φλιτζανάκι του καφέ. Τη ζεσταίνουμε καλά στο φούρνο μικροκυμάτων. Κόβουμε στη μέση το λοβό της βανίλιας και ρίχνουμε εκεί τα σποράκια της βανίλιας.  Αφήνουμε στην άκρη να δώσει το άρωμά της η βανίλια.

3

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο. Χτυπάμε  στο μίξερ με το σύρμα τόση ώρα μέχρι να γίνουν οι πρώτες κορυφές στην κρέμα μας. Ρίχνουμε και το φλιτζανάκι με τη βανίλια και την κρέμα.

Sokolatina-xwris-pantespani-2

4

Ενώνουμε τα μείγματα

Αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε την κουβερτούρα στο μείγμα της κρέμας γάλακτος. Ρίχνουμε σιγά σιγά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε στην ελάχιστη ταχύτητα του μίξερ ή αν μας βολεύει με μια κουτάλα. Ολοκληρώνουμε όλη την ποσότητα της κουβερτούρας.

5

Ετοιμάζουμε το ταψί μας

Στρώνουμε με διάφανη μεμβράνη ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση 18 εκατοστά (τη βάση και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Δημιουργούμε κάποιες κορφές στην επιφάνεια με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με το περίσσευμα της μεμβράνης και την επιφάνεια .

6

Παγώνουμε

Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Ξεφορμάρουμε την επόμενη μέρα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Ρίχνουμε στην επιφάνεια σκόνη κακάο ..και απολαμβάνουμε!

Sokolatina-xwris-pantespani-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: