Είχαν μείνει στην κατάψυξη ένα σακουλάκι με σπανάκι κατεψυγμένο και ένα σακουλάκι με λαχανάκια Βρυξελλών κατεψυγμένα… Σκέφτηκα ένα τρόπο να τα αξιοποιήσω. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να περάσουν από τον «έλεγχο» του γιου μου ήταν να φτιάξω κάτι με δεύτερο συνθετικό τη λέξη κεφτές! Έβαλα μπόλικο κρεμμυδάκι και έγιναν υπέροχα. Αφήστε το σπανάκι να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι και πιέστε το με τα χέρια να βγάλει όλο το νερό του πολύ καλά…

Τρώγονται καυτά αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Keftedakia-laxanakia-bruxxelwn-4

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το σπανάκι και τα λαχανάκια

Αφήνουμε το σπανάκι να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε  με τα χέρια να βγάλει όλο το νερό του πολύ καλά… Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Βάζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε δόσεις στο μούλτι και τα αλέθουμε. Τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Keftedakia-laxanakia-bruxxelwn-1

2

Ετοιμάζουμε το μείγμα

Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια αλλά και τα φρέσκα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα λαχανάκια, τα κρεμμύδια, το κεφαλοτύρι, το μπέικιν και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη κουτάλα.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, τουλάχιστον.

Βγάζουμε το μείγμα και πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας.

3

Τηγανίζουμε

Στο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά τα κεφτεδάκια μας, γυρίζοντάς τα συχνά. Τα  βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Τρώγονται καυτά αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου!

Keftedakia-laxanakia-bruxxelwn-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: