Ο γιος μου παραπονιόταν ότι δεν έχω φτιάξει παγωτό σοκολάτα. Ο άντρας μου δεν θέλει η σοκολάτα να είναι μπίτερ οπότε προσπάθησα να ικανοποιήσω και τους δύο γι αυτό και ετοίμασα σοκολάτα γάλακτος.

Βάλτε όλα τα υλικά να είναι στο ψυγείο για να αφρατέψει περισσότερο το παγωτό και να παγώσει πιο γρήγορα.

Είναι πραγματικά υπέροχο!

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

pafwto-sokolata-galaktos-bussino-mpiskota-3

 

Διαδικασία
1

Λιώνουμε τη σοκολάτα

Σε μπεν μαρί ή αν μας βολεύει στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος αφού πρώτα τη κόψουμε σε μικρά κομμάτια, για να λιώσει πιο εύκολα.

Την αφήνουμε στην  άκρη να κρυώσει ελαφρά και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

pafwto-sokolata-galaktos-bussino-mpiskota-2

2

Ετοιμάζουμε το παγωτό

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσει μια παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει καλά.

Ρίχνουμε το κακάο σε σκόνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί .

Προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχει ελαφρά κρυώσει και ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

3

Τοποθετούμε στο μπολ

Παίρνουμε το ανοξείδωτο μπολ (που έχουμε αφήσει στο ψυγείο να παγώνει) και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος.

Από πάνω ρίχνουμε το 1/3 περίπου από το γλυκό βύσσινο εδώ και εκεί. Ρίχνουμε τόσα περίπου και από τα μπισκότα που έχουμε σπάσει με τα χέρια μας.

Συνεχίζουμε νε τελειώσει το παγωτό και όλα τα υλικά, δηλαδή βύσσινο και μπισκότα. Αφήνουμε και για την επιφάνεια του παγωτού από το γλυκό και τα μπισκότα.

pafwto-sokolata-galaktos-bussino-mpiskota-4

4

Παγώνουμε

Κλείνουμε το μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει το παγωτό μας.

Λίγο πριν σερβίρουμε αφήνουμε λίγο έξω.

Σερβίρουμε με έξτρα γλυκό βύσσινο.

 

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: