Brownies με πράσινο τσάι matcha και λευκή σοκολάτα
Όταν διάβασα για τις ευεργετικές ιδιότητες του matcha εντυπωσιάστηκα.
Διάβασα πως είναι η πλουσιότερη πηγή αντιοξειδωτικών, επίσης προσφέρει ήρεμη ενέργεια που διαρκεί ώρες . Βοηθάει στη φυσική αποτοξίνωση του σώματος, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χλωροφύλλη και βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό. Μετά από όλα αυτά άρχισα να ψάχνω συνταγές και να δοκιμάσω αν μας αρέσει στο σπίτι ώστε να το εντάξω στη διατροφή. Μας. Οπωσδήποτε θα δείτε όταν πάτε να το προμηθευτείτε και εσείς ότι δεν πρόκειται για ένα προϊόν ιδιαίτερα οικονομικό. Μπορείτε όμως να το χρησιμοποιείτε που και που για κάποιες επιλεγμένες παρασκευές. Βρήκα μια εξαιρετική συνταγή του Jamie Oliver στο υπέροχο περιοδικό του , που ευτυχώς δεν μου λείπει κανένα τεύχος από τη σειρά. Στο τεύχος 4 που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2014 διάβασα μια εξαιρετική συνταγή γι μπράουνι με τσάι matcha και σκέφτηκα πως είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο σπίτι αυτό το υλικό. Η δοκιμή στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και άρεσε πάρα πολύ σε όλους μας και πρέπει να παραδεχτώ περισσότερο στο γιο μου! Δείτε τα υλικά και δοκιμάστε την και εσεί.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Προετοιμασία φούρνου |
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί διαστάσεων 20Χ20 εκατοστά. |
|
2 |
Μπεν Μαρί |
Ρίχνετε σε ένα πυρίμαχο μπολ το βούτυρο μαζί με 200 γραμμάρια από τη λευκή σοκολάτα και το τοποθετείτε πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ( μπεν μαρί). Όταν λιώσουν τα υλικά, αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τη ζάχαρη και αναμειγνύετε χτυπώντας με μίξερ χειρός. Κατόπιν προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας ενδιάμεσα για να ενσωματωθούν. |
|
3 |
Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί |
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το τσάι matcha και τα ρίχνετε στο μπολ, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι. Τέλος προσθέτετε την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και τα φιστίκια μακαντάμια.Ανακατεύετε και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί. |
|
4 |
Ψήστε στο μείγμα |
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά επιπλέον ( το μπράουνι παραμένει μαλακό στο κέντρο). Αφήνετε να κρυώσει στο ταψί περίπου 30 λεπτά και μετά κόβετε σε κομμάτια. |