Ίσως να σας έχω πει ότι ο γιος μου δεν αγαπά καθόλου τη μπεσαμέλ που έχουν κάποια κλασικά φαγητά. Είναι και η εποχή της κολοκύθας, οπότε σκέφτηκα να απολαύσουμε ένα πειραγμένο , ας πούμε , μουσακά και αντί για μπεσαμέλ να ετοιμάσω ένα πουρέ κολοκύθας. Έβαλα και πατάτες βέβαια στον πουρ ...
Διαβάστε περισσότεραTag: Απαιτητική συνταγή
Τσουρέκια με πράσινο τσάι και άρωμα κάρδαμο
Πρόσφατα δοκίμασα μια συνταγή του Jamie Oliver με σκόνη πράσινο τσάι και την αγάπησα. Σκέφτηκα να τροποποιήσω μια συνταγή για τσουρέκι που μου είχε δώσει η πεθερά μου και να δημιουργήσω κάτι νέο! Με τα υλικά θα ετοιμάσετε είτε ένα μεγάλο τσουρέκι ή δύο μικρότερα. Αν αντί για κάρδαμο πρ ...
Διαβάστε περισσότεραΨωμί με γιαούρτι, τραχανά και μυρωδικά
Στο τεύχος 137 του περιοδικού Γαστρονόμος γίνεται ένα αφιέρωμα στο ελληνικό πρωινό. Το τεύχος είναι γεμάτο ξεχωριστές συνταγές που θα απολαύσουμε το πρωί. Μια από αυτές είναι και αυτό το ψωμάκι που δοκίμασα. Είναι μια συνταγή του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη. Τραχανάς, γιαούρτι και μυρωδικά, ...
Διαβάστε περισσότεραΠρωτοχρονιάτικη πρασοκιμαδόπιτα της μαμάς μου
Σε όλα σχεδόν τα χωριά του θεσσαλικού κάμπου την Πρωτοχρονιά ετοιμάζουν χορτόπιτες… Έτσι και η μαμά μου έμαθε από τη δική της μαμά αυτή την ημέρα να ετοιμάζει χορτόπιτα. Ο μπαμπάς μου όμως με καταγωγή από τον Κίσσαβο είχαν σαν έθιμο κρεατόπιτα αυτήν την ημέρα… Η μαμά μου πρακτικός άνθρ ...
Διαβάστε περισσότεραΠίτσα με πικάντικο κιμά
Αυτή η πίτσα προέκυψε από τα νεύρα μου νομίζω… Ο γιος μου ήθελε πίτσα και ο πατέρας του μουσακά… Σκέφτηκα μια μέση λύση … έτσι δεν είναι μια πίτσα με βασικό υλικό το βασικό υλικό του μουσακά για να ησυχάσω και από τους δύο… Την έκανα λιγάκι πικάντικη και μας άρεσε… Αν θέλετε ετοιμάστε ...
Διαβάστε περισσότεραΡολό κολοκύθας με γέμιση σαντιγί και μαύρα φραγκοστάφυλα
Ένα ρολό πάντοτε εντυπωσιάζει σε ένα τραπέζι… Σκέφτηκα να το ετοιμάσω με το λαχανικό του χειμώνα … την κολοκύθα . Χρησιμοποίησα έτοιμη κολοκύθα βρασμένη στον ατμό για περισσότερη ευκολία. Η λευκή σοκολάτα στην επιφάνεια δυσκολεύει στο κόψιμο, οπότε αν θέλετε ετοιμάζετε αντί για λευκή σ ...
Διαβάστε περισσότεραΨαρονέφρι με μαύρα φραγκοστάφυλα και ξινόμηλα
Μέρες γιορτής αλλά και άλλες όχι τόσο επίσημες το ψαρονέφρι είναι ένα κρέας που αγαπώ να μαγειρεύω γιατί δεν έχει αυτή τη δυσάρεστη οσμή που έχει συνήθως το χοιρινό για να μην πούμε ότι αποφεύγεις και τα λιπαρά… Με κατάλληλο μαγείρεμα διατηρείται ζουμερό και απαιτεί και μικρό χρόνο ψησ ...
Διαβάστε περισσότεραΜοσχαράκι Τήνου, μεθυσμένο σε κρεμμύδια με λαχανικά του χειμώνα
Φεύγοντας από την Τήνο, στο τελευταίο μου ταξίδι, πέρασα από το Πρατήριο παραδοσιακών προϊόντων του Μάρκου Κροντηρά στη χώρα της Τήνου για τις απαραίτητες προμήθειες… Εκτός από τα κλασικά τυριά και αλλαντικά του νησιού που θα βρούμε στο πρατήριο του Μάρκου, μπορούμε να πάρουμε και ντόπ ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με τσουκνίδα σε τραγανή ζύμη γιαουρτιού
Αυτή η τάρτα έγινε για δύο λόγους… Ο πρώτος γιατί θέλω να κάνω μια μικρή εκπαίδευση στη ζύμη τάρτας, που ακόμα και τώρα ακόμα με τρομάζει… Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί είχα αγοράσει χόρτα για μια πιτούλα, αλλά μετά το μετάνιωσα… Έγινε νόστιμη με τραγανή ζύμη και είναι ότι πρέπει για ορ ...
Διαβάστε περισσότεραΓλυκά τυροπιτάκια, από το ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ στην Τήνο
Ο μπαμπάς του ο Ζανάκης ξεκίνησε την ζαχαροπλαστική το 1953 στην Αθήνα. Επιστρέφει όμως στην Τήνο το 1980 και ανοίγει το πρώτο ζαχαροπλαστείο ΝΟΥΦΑΡΑ μαζί με τον συνέταιρο και ξάδερφό του Θεόφιλο Γκύζη. Το 2004 φτάνει η ώρα που ο μπαμπάς Ζανάκης αποσύρεται από το επάγγελμα του ζαχαροπλ ...
Διαβάστε περισσότερα