Ψωμί με γιαούρτι, τραχανά και μυρωδικά
Στο τεύχος 137 του περιοδικού Γαστρονόμος γίνεται ένα αφιέρωμα στο ελληνικό πρωινό. Το τεύχος είναι γεμάτο ξεχωριστές συνταγές που θα απολαύσουμε το πρωί. Μια από αυτές είναι και αυτό το ψωμάκι που δοκίμασα. Είναι μια συνταγή του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη.
Τραχανάς, γιαούρτι και μυρωδικά, τα υλικά του. Το δοκίμασα και σας το συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
1 |
Ετοιμάζουμε τη ζύμη |
Αλέθουμε τον τραχανά στο μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τον τραχανά, τα μυρωδικά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το γιαούρτι και το λάδι. |
|
2 |
Ζυμώνουμε |
Ζυμώνουμε τα παραπάνω υλικά με τα χέρια ή στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο ρίχνοντας σταδιακά το νερό ώστε να έχουμε μία ελαστική ζύμη |
|
3 |
Αφήνουμε να ξεκουραστεί |
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. |
|
4 |
Ετοιμάζουμε τις φόρμες |
Λαδώνουμε 2 φόρμες 12×35 εκ. και μοιράζουμε τη ζύμη σε αυτές. Την αφήνουμε ξανά να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά |
|
5 |
Ψήνουμε |
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα. |