Ψωμί γλυκό γεμιστό με πραλίνα και φουντούκια

Pswmi-gluko-pralina-foyntoukia-1
Pin it

Ήταν η περίοδος που ετοιμάζαμε όλοι τσουρέκια και ψωμιά στα σπίτια μας έτσι αντί να βάλω στο γιο μου να φάει κλασικά ψωμάκι με άλειμμα πραλίνας φουντουκιού… Σκέφτηκα να φτιάξω εγώ το ψωμάκι και το άλειμμα πραλίνας να είναι μέσα στο ψωμάκι. Πρόσθεσα και τριμμένα φουντούκια και έγινε νόσ ...

Διαβάστε περισσότερα

Τσουρέκια με κρέμα γάλακτος και άρωμα μαστίχας

Tsourekia-krema-galaktos-mastixa-1
Pin it

Στο σπίτι υπάρχει μια ατελείωτη βιβλιογραφία με συνταγές σε βιβλία και περιοδικά. Σε ένα από αυτά τα περιοδικά (ΜΕΝΟΥ , έτος 1998!), ένα πρωινό μαζί με το καφέ μου, διάβασα μια συνταγή, σε μια διαφημιστική καταχώρηση, για τσουρέκια με κρέμα γάλακτος! Μου φάνηκε αρκετά πρωτότυπη και σκέ ...

Διαβάστε περισσότερα

Τσουρέκια με πράσινο τσάι και άρωμα κάρδαμο

Tsoureki-prasino-tsai-kardamo-5
Pin it

Πρόσφατα δοκίμασα μια συνταγή του Jamie Oliver με σκόνη πράσινο τσάι και την αγάπησα. Σκέφτηκα να τροποποιήσω μια συνταγή για τσουρέκι που μου είχε δώσει η πεθερά μου και να δημιουργήσω κάτι νέο! Με τα υλικά θα ετοιμάσετε είτε ένα μεγάλο τσουρέκι ή δύο μικρότερα. Αν αντί για κάρδαμο πρ ...

Διαβάστε περισσότερα

Τυρόψωμο της μαμάς μου με κρούστα αυγού

Turopswmo-mamas-mou-krousta-avgou-1
Pin it

Στο σπίτι αγαπάμε πολύ τα τυρόψωμα κάθε είδους. Τα έφτιαχνε η μαμά μου και φτιάχνω συχνά και εγώ. Την προηγούμενη εβδομάδα η μαμά μου έφερε ένα τυρόψωμο που μου άρεσε πολύ και είδα μια περίεργη κρούστα από πάνω… Τη ρώτησα και ιδού η συνταγή της που έφτιαξα και εγώ με το υπόλοιπο ζυμάρι ...

Διαβάστε περισσότερα

Τυρόψωμο στριφτό σαλιγκάρι

Turopita-strifth-saligari-2
Pin it

Το τυρόψωμο στριφτό το πρωτοείδα να το φτιάχνει η πεθερά μου. Πρόσφατα είδα μια συνταγή σε μία συλλογική έκδοση από το Olive για μια υπέροχη στριφτή τυρόπιτα και σκέφτηκα πως το στριφτό που λέει η πεθερά μου, μάλλον έτσι θα γίνει καλύτερο. Έχει μια πολύ νόστιμη ζύμη η όποια θα φουσκώσε ...

Διαβάστε περισσότερα

Ψωμί με γιαούρτι, τραχανά και μυρωδικά

Pswmi-me-giaourti-traxana-kai-murwdika-1
Pin it

Στο τεύχος 137 του περιοδικού Γαστρονόμος γίνεται ένα αφιέρωμα στο ελληνικό πρωινό. Το τεύχος είναι γεμάτο ξεχωριστές συνταγές που θα απολαύσουμε το πρωί. Μια από αυτές είναι και αυτό το ψωμάκι που δοκίμασα. Είναι μια συνταγή του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη. Τραχανάς, γιαούρτι και μυρωδικά, ...

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: