Αυτή η τάρτα έγινε για δύο λόγους… Ο πρώτος γιατί θέλω να κάνω μια μικρή εκπαίδευση στη ζύμη τάρτας, που ακόμα και τώρα ακόμα με τρομάζει… Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί είχα αγοράσει χόρτα για μια πιτούλα, αλλά μετά το μετάνιωσα…

Έγινε νόστιμη με τραγανή ζύμη και είναι ότι πρέπει για ορεκτικό ή ένα γεύμα βραδινό ειδικά αν αγαπάτε όπως εγώ την τσουκνίδα!

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας πρώτα τη ζύμη της τάρτας

Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα «Κ» (το φτερό) ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Δουλεύουμε το μίξερ ίσα να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά.

Στρώνουμε στη συνέχεια τη ζύμη στην φόρμα της τάρτας μας με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουμε και τα τοιχώματά της. Και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ολοκληρώσουμε τη γέμιση.

 

2

Ετοιμάζουμε τα χόρτα μας

Σε ένα σουρωτήρι τα αφήνουμε και τα αλατίζουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους εκεί για ένα 10λεπτο περίπου. Στη συνέχεια τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας.

Tarta-me-tsouknida-se-tragani-zumh-giaourtiou-2

3

Ετοιμάζουμε την υπόλοιπη γέμιση

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την γέμιση και αφού ετοιμάσουμε και τα χόρτα μας τα ρίχνουμε και αυτά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε όλη τη γέμιση στην τάρτα που είχαμε αφήσει πριν στην άκρη.

4

Ολοκληρώνουμε την τάρτα

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της γέμισης με τη φέτα, το κασέρι και το μαυροκούκι με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί όλη.

5

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου θα δείτε να έχει ροδοκοκκινίσει καλά η τάρτα.

Tarta-me-tsouknida-se-tragani-zumh-giaourtiou-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: