Να σας πω αυτό το κέικ προέκυψε γιατί αγόρασα μια συσκευασία μαύρες φακές beluga ετοίμασα μια σαλάτα αλλά το θέμα δεν προχώρησε… Η συσκευασία παρέμεινε ανοιγμένη στο ντουλάπι οπότε σκέφτηκα ένα άλλον τρόπο να τις αξιοποιήσω. Τις φακές πρώτα θα τις βράσετε και μετά θα τις αλέσετε… Είναι κάπως ιδιαίτερο στη γεύση αλλά ελπίζω να σας αρέσει. Είναι νομίζω κατάλληλο για πρωινό και δεκατιανό στη δουλειά ή το σχολείο…

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βράζουμε πρώτα τις φακές

Σε άφθονο νερό βράζουμε τις φακές για περίπου 25-30 λεπτά. Μετά, και αφού τις στραγγίσουμε, τις μεταφέρουμε στο μούλτι (ρίξτε και μία κουταλιά της σούπας νερό για να αλεστούν πιο εύκολα) και τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Θα χρειαστούμε 200 γρ πουρέ από τις φακές για το κέικ μας.

2

Ετοιμάζετε τη ζύμη του κέικ

Αφήνετε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου για λίγη ώρα και μετά τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ.

Ψιλοκόβετε το μπέικον και σε ένα πιάτο ρίχνετε το μπέικον και το μπλε τυρί και τα πασπαλίζετε με λίγο από το αλεύρι. Τα προσθέτετε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα.

Keik-me-mavres-fakes-beluga-kai-mpeikon-2

3

Προσθέτετε το γάλα και το αλεύρι

Στη συνέχεια ρίχνετε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι μέχρι να τελειώσουν.

Αλευρώνετε και βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

4

Ψήνετε το κέικ

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά περίπου αλλά πριν το βγάλετε θα ελέγξετε αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό…

Keik-me-mavres-fakes-beluga-kai-mpeikon-4

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: