Μια υπέροχη και σας υπόσχομαι πολύ νόστιμη πρόταση του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Να με θυμάσαι» Μανώλη Πανταζή στη Λάρισα. Είναι ένα φαγάκι που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλα τα οικογενειακά τραπεζώματα. Δείτε τη συνταγή του σεφ που είχε την καλή διάθεση να μοιραστεί με τ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: βούτυρο
Κέικ με μαύρες φακές beluga και μπέικον
Να σας πω αυτό το κέικ προέκυψε γιατί αγόρασα μια συσκευασία μαύρες φακές beluga ετοίμασα μια σαλάτα αλλά το θέμα δεν προχώρησε… Η συσκευασία παρέμεινε ανοιγμένη στο ντουλάπι οπότε σκέφτηκα ένα άλλον τρόπο να τις αξιοποιήσω. Τις φακές πρώτα θα τις βράσετε και μετά θα τις αλέσετε… Είναι ...
Διαβάστε περισσότεραΠατατόπιτα της Τήνου, από τη Νικολέττα
Η Miss tasty επισκέφτηκε την κουζίνα της Νικολέττας Φώσκολου στην Τήνου και εκεί η Νικολέττα ετοίμασε μια παραδοσιακή συνταγή του νησιού, την πατατόπιτα. Είναι μια εύκολη συνταγή η οποία αποτελεί μια ιδανική λύση για συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι αλλά και ένα υπέροχο ορεκτικό. Σκεφτήτε τ ...
Διαβάστε περισσότεραΚατσικάκι στο φούρνο με ζεστή πατατοσαλάτα και ξινοτύρι, του Αντώνη
Ένα ακόμα ιδιαίτερο πιάτο από τον Αντώνη Ψάλτη, σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Ήταν ένα μικρό καράβι, που βρίσκεται στη χώρα της Τήνου. Ίσως ο τίτλος της συνταγής σας φανεί πολύπλοκος αλλά στην πραγματικότητα είναι μια συνταγή που θα μπορούσε να την ετοιμάσει και κάποιος με λίγες γν ...
Διαβάστε περισσότεραΤηγανίτες με γιαούρτι
Απλά τέλειες! Μη σας φαίνεται μεγάλη η διαδικασία είναι απλή και κυρίως θα προσφέρετε ένα υγιεινό γεύμα στα παιδιά .Αν θέλετε δοκιμάστε και άλλα συνοδευτικά όπως σοκολάτα, ταχίνι και ότι άλλο σας αρέσει. Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΗΛΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ και τη διάβασα στο βιβλίο του «Th ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα με ανανά
Αγαπάμε πολύ τον ανανά στο σπίτι μας. Η συγκεκριμένη συνταγή που δοκίμασα και σας προτείνω οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε είναι του Στέλιου Παρλιάρου και τη διάβασα στο τεύχος 14 του περιοδικού Γαστρονόμος. Πρόκειται για εξαιρετική συνταγή και πρέπει να αφήσετε το μείγμα μέσα στο ψυγείο ...
Διαβάστε περισσότεραΤάρτα λεμόνι με φύλλο κρούστας
Το απόλυτο λεμονογλυκό! Είναι γι ‘ αυτούς που τους αρέσουν οι δυνατές λεμονένιες συγκινήσεις…. Γλιτώνεις την ετοιμασία της ζύμης τάρτας που είναι ένα θεματάκι… Αν έχετε ένα μεγάλο λεμόνι είναι εντάξει αλλά εγώ έβαλα δύο μικρά που είχα και τα χτύπησα στο multi με τη μισή ζάχαρη. Τα υπόλ ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια με τρεις σοκολάτες
Η συνταγή, που δοκίμασα, είναι του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ και την παρακολούθησα στην εκπομπή “ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΑΚΗΣ” , του Άκη Πετρετζίκη στο MEGA Υπέροχα, σούπερ σοκολατένια κεκάκια. Είναι η καλύτερη λύση για το σχολείο, το γραφείο ή το παιδικό πάρτι. Είναι πολύ απλά στην εκτέλεσή τους, σε ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια με βρόμη και μπανάνα
Η ΣΤΑΥΗ ΔΕΜΗΡΑΚΟΥ, που μας παρουσιάζει τη συνταγή στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, προτείνει τα κεκάκια με μια επικάλυψη σοκολάτας από επάνω. Τα υλικά για τη επικάλυψη είναι: 260 γραμμάρια τυρί κρέμα κρύο, 80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 1 κο ...
Διαβάστε περισσότεραΚεκάκια κολοκύθας και επικάλυψη τυριού
Μια συνταγή του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ που θα βρούμε στο περιοδικό Menu . Το μπελά τους τον έχουν… Όχι γιατί έχουν κάτι δύσκολο για να κάνεις, απλά γιατί η κολοκύθα θέλει πρώτα λίγο να σε παιδέψει για να την απολαύσεις… Ξεκινώντας από το καθάρισμά της που πρέπει να προσέχετε να μην κόψετε κα ...
Διαβάστε περισσότερα