Η ΣΤΑΥΗ ΔΕΜΗΡΑΚΟΥ, που μας παρουσιάζει τη συνταγή στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, προτείνει τα κεκάκια με μια επικάλυψη σοκολάτας από επάνω. Τα υλικά για τη επικάλυψη είναι: 260 γραμμάρια  τυρί κρέμα κρύο, 80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 1 κουταλιά της σούπας γάλα και 80 γραμμάρια κακάο.

Εγώ, επικάλυψη δεν ετοίμασα, φυσικά (έριξα κάτι πέρλες σοκολάτας που είχα), γιατί είναι δύσκολο να τα φας με αυτή στο σχολείο ή στη δουλειά. Έχω να σας πω, όμως, ότι και χωρίς αυτή, είναι υπέροχα, θρεπτικά και χορταστικά. Μην παραλείψετε να τα ετοιμάσετε για τα παιδιά !

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Χτυπάμε στο μίξερ τη βρόμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη βανίλια και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, για 1 ½ λεπτό, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με άμμο.

Κόβουμε την μπανάνα μέσα στο μούλτι και τη χτυπάμε με το μισό γάλα μέχρι να γίνει πουρές.

2

Αδειάζουμε τον πουρέ στο μίξερ

Αδειάζουμε τον πουρέ στο μίξερ και τον χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό.

Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το αυγό με το υπόλοιπο γάλα και το αδειάζουμε και αυτό στο μείγμα.

Χτυπάμε πάλι για 1 λεπτό και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μιας φόρμας για κεκάκια, που έχουμε ντύσει με χαρτάκια ψησίματος. Την κάθε θήκη τη γεμίζουμε μέχρι τα ¾ για να μην παραφουσκώσουν στο ψήσιμο.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε  προθερμασμένο φούρνο.

Kekakia-me-bromi-kai-banana-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: