Σας υπόσχομαι ότι είναι ένα παγωτό που δεν θα ξεχάσετε ποτέ! Είναι αρκετά μαστιχωτό πολύ περισσότερο από τα συνηθισμένα σπιτικά παγωτά που ετοιμάζουμε. Υπέροχη η γεύση του σύκου. Όλοι στο σπίτι το λατρέψαμε. Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Φρέσκο γάλα
Τυρόπιτα με μπεσαμέλ φέτας και κεφαλογραβιέρας
Πρόκειται για μια πραγματικά θεϊκή τυρόπιτα! Δεν έχω λόγια να την περιγράψω! Μια απόλυτα πετυχημένη συνταγή που βρήκα στο περιοδικό Γαστρονόμος και υπογράφει ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, με καταγωγή από τα μέρη μου, τον Τύρναβο της Λάρισας. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Περιμένω τις εντυπώσεις ...
Διαβάστε περισσότεραΕύκολο παγωτό λεμόνι με γεμιστά μπισκότα λεμονιού
Το απόλυτο λεμονένιο παγωτό του καλοκαιριού! Είναι αρωματικό και έχει μπόλικη «ξίνα» από την κρέμα λεμονιού. Εγώ χρησιμοποίησα την έτοιμη κρέμα λεμονιού που βρίσκω σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, αν όμως εσείς ετοιμάσετε δικιά σας φυσικά θα είναι καλύτερα, αλλά ήθελα μια γρήγορη συνταγή που θ ...
Διαβάστε περισσότεραΤυρόπιτα με μανούρι, κατίκι και σταφίδες
Εκτός του ότι λατρεύω το μανούρι είχα ακόμα στο ψυγείο μια μεγάλη συσκευασία που μου είχε δώσει ο Γιώργος Χώτος. Σκέφτηκα ότι μια τυρόπιτα είναι μια καλή ιδέα να το αξιοποιήσω αλλά θέλησα να ξεφύγω λίγο από τα συνηθισμένα… Το αποτέλεσμα προσωπικά με εντυπωσίασε ελπίζω να συμβεί το ίδιο ...
Διαβάστε περισσότεραΨωμί μπανάνας με βρώμη γλυκό
Αποτελεί, νομίζω, το ιδανικό ψωμί για να «ξαπλώσουν» οι μαρμελάδες μου το πρωί! Γλιτώνεις τα λιπαρά επειδή δεν έχει βούτυρο και είναι και πανεύκολο. Εγώ δε ζύγισα να σας πω τις μπανάνες, έβαλα μπόλικο ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι, πρόσθεσα 2 κουταλιές της σούπας περίπου μαύρες σταφίδες ...
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς με σουμάδα
Πολύ ξεχωριστή η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου γι΄αυτό το χαλβά. Το άρωμα του αμυγδάλου της σουμάδας κυριαρχεί στη γεύση , δεν είναι ιδιαίτερα γλυκός. Εγώ πρόσθεσα και μαύρες σταφίδες που μου αρέσουν στο χαλβά , πάντα, και παρέλειψα την κρέμα κανέλας (που βαρέθηκα να ετοιμάσω αλλά το ...
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς τούρκικος με αυγά
Υπέροχος χαλβάς τόσο σε ότι αφορά την υφή του όσο και στη γεύση του. Δυσκολεύεσαι να ανακαλύψεις το σιμιγδάλι. Είναι κρεμώδης και αέρινος. Εγώ έβαλα μαύρες σταφίδες , που τις προτιμώ, και αντί για κουκουνάρι είχα άσπρο αμύγδαλο καβουρδισμένο, έβαλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και μου ...
Διαβάστε περισσότεραΤσουρέκια από την Ελπίδα
Είναι μας πανεύκολη συνταγή που όσες από εσάς έχετε κάποιο «τραύμα» που λέγεται Τσουρέκι ! είναι εύκολο με αυτή τη συνταγή να το ξεπεράσετε…. Εγώ προσπάθησα να αποφύγω το καλαμποκέλαιο, που δεν συμπαθώ και χρησιμοποίησα βούτυρο αλλά το μετάνιωσα…. Δεν χάλασε και ο κόσμος μια φορά ας χρ ...
Διαβάστε περισσότεραΤσουρεκάκια ζουμερά με σταφίδες
ΣΥΝΤΑΓΗ : ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ Τη συνταγή θα τη βρούμε: Περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, Τεύχος 34, σελίδα 70. Ποιος δεν ξέρει τα buns; Γλυκά ψωμάκια που μοιάζουν με μπριός και είναι γεμισμένα με κρέμα, καραμέλα, φρούτα, κανέλα και σταφίδες, ενώ συχνά έχουν και διακριτική επικάλυψη. Πρόκειτα ...
Διαβάστε περισσότεραΤηγανίτες μπανάνας με σταφίδες
Μια πολύ απλή συνταγή της Sara Lewis που βρήκα στη σειρά βιβλίων «all colour cookbook» και συγκεκριμένα στο βιβλίο «200 Cakes and Bakes». Τηγανίτες νόστιμες και εύκολες χωρίς βούτυρο. Για να μη λερώνετε πολλά σκεύη ανακατέψτε σε ένα μπολ πρώτα το αυγό, τη μπανάνα, ζάχαρη, ανακατεύον ...
Διαβάστε περισσότερα