Το απόλυτο λεμονένιο παγωτό του καλοκαιριού! Είναι αρωματικό και έχει μπόλικη «ξίνα» από την κρέμα λεμονιού. Εγώ χρησιμοποίησα την έτοιμη κρέμα λεμονιού που βρίσκω σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, αν όμως εσείς ετοιμάσετε δικιά σας φυσικά θα είναι καλύτερα, αλλά ήθελα μια γρήγορη συνταγή που θα την ετοιμάσουν όλοι, να σας προτείνω.

Αφήστε το 10 λεπτά πριν το σερβίρετε και μια ιδιαίτερη παρουσίαση σερβιρίσματος είναι κούπες λεμονιού που θα τις αδειάσετε και θα βάλετε μια μπάλα παγωτό! Βέβαια και ένα μπολάκι μια χαρά είναι.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Eukolo-pagwto-lemoni-gemista-mpiskota-4

 

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα

Σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το μεγάλο εβαπορέ, τη μία κούπα από το φρέσκο γάλα και αδειάζουμε το σακουλάκι με το άνθος αραβοσίτου με γεύση λεμόνι. Ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Ρίχνουμε και το ξύσμα από το λεμόνι.

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε εκεί και τη κρέμα λεμονιού από το βαζάκι της . Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να ενσωματωθεί με την άνθος αραβοσίτου.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει κρούστα.

Eukolo-pagwto-lemoni-gemista-mpiskota-5

2

Στον κάδο του μίξερ

Αδειάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει αρκετά αλλά όχι να σφίξει τελείως γιατί μετά υπάρχει κίνδυνος να κόψει.

Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε ξανά.

Ρίχνουμε το ½ κούπας φρέσκο γάλα μαζί με το garni και ανακατεύουμε με το μίξερ καλά.

Eukolo-pagwto-lemoni-gemista-mpiskota-1

3

Ενώνουμε τα δύο μείγματα

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα που ετοιμάσαμε και αφήσαμε να κρυώσει προηγουμένως.

Ενώνουμε χτυπώντας το μίξερ.

4

Τοποθετούμε στο μπολ

Στον μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε για να βάλουμε το παγωτό μας (καλύτερα ανοξείδωτο) ρίχνουμε το 1/3 περίπου από το μείγμα.

Από πάνω τρίβουμε τα μισά μπισκότα που έχουμε τρίψει με τα χέρια μας.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το άλλο 1/3  του μείγματος και μπισκότα ξανά.

Ολοκληρώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα.

Τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη να παγώσει το παγωτό!

Eukolo-pagwto-lemoni-gemista-mpiskota-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: