Σας υπόσχομαι ότι είναι ένα παγωτό που δεν θα ξεχάσετε ποτέ! Είναι αρκετά μαστιχωτό πολύ περισσότερο από τα συνηθισμένα σπιτικά παγωτά που ετοιμάζουμε. Υπέροχη η γεύση του σύκου. Όλοι στο σπίτι το λατρέψαμε.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Pagwto-suko-gluko-krasi-2

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα τα σύκα

Σε μια κατσαρόλα αντικολλητική τοποθετούμε το κρασί με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και ρίχνουμε και τα σύκα τα οποία ψιλοκόβουμε όσο μπορούμε.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, περίπου 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαφριά μαρμελάδα , να εξατμιστεί και το αλκοόλ .

Μετά από 10 λεπτά περίπου αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε σε ένα πιάτο να κρυώσει .

2

Ετοιμάζουμε το μείγμα για το παγωτό

Στο μίξερ χτυπάμε το περιεχόμενο από την κρέμα άνθος αραβοσίτου με το αντίστοιχο φρέσκο γάλα. Αφήνουμε στην άκρη.

Στο μίξερ ξανά ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν σαντιγί , προσοχή να μην κόψει.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα απαλά να μην χάσουν τον όγκο τους.

3

Ολοκληρώνουμε το παγωτό μας

Ενώνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τη μαρμελάδα που ετοιμάσαμε και έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί όλη η μαρμελάδα.

Τοποθετούμε στο ανοξείδωτο μπολ.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός 3 φορές ανά μία ώρα.

Pagwto-suko-gluko-krasi-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: