Αποτελεί, νομίζω, το ιδανικό ψωμί για να «ξαπλώσουν» οι μαρμελάδες μου το πρωί!

Γλιτώνεις τα λιπαρά επειδή δεν έχει βούτυρο και είναι και πανεύκολο. Εγώ δε ζύγισα να σας πω τις μπανάνες, έβαλα μπόλικο ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι, πρόσθεσα 2 κουταλιές της σούπας περίπου μαύρες σταφίδες  και το έψησα 15 λεπτά παραπάνω. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ και τη βρήκα στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C-170°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις μπανάνες μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε τον πολτό με το μείγμα των αυγών. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη βρόμη και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά.

2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 10×20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με επιπλέον νιφάδες βρόμης. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά ελέγχοντας πάντα με ένα μαχαίρι εάν έχει ψηθεί στο κέντρο, αν όχι ψήνουμε ακόμα λίγη ώρα. Ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει .

Psomi-bananas-me-bromi-gliko-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: