Αγαπάμε πολύ τον ανανά στο σπίτι μας. Η συγκεκριμένη συνταγή που δοκίμασα και σας προτείνω οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε είναι του Στέλιου Παρλιάρου και τη διάβασα στο τεύχος 14 του περιοδικού Γαστρονόμος. Πρόκειται για εξαιρετική συνταγή και πρέπει να αφήσετε το μείγμα μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες, εγώ το ετοίμασα το πρωί μετά έκανα τις δουλείες μου στο κέντρο και ολοκλήρωσα στη συνέχεια το γλυκό μου. Επίσης, να σας πω ότι χρησιμοποίησα κομπόστα και όχι φρέσκο ανανά και για τη γλύκα της κομπόστα, να πούμε την αλήθεια αλλά και γιατί φοβήθηκα μήπως μείνει αρκετά σκληρός ο ανανάς. Εσείς αν προτιμάτε δοκιμάστε φρέσκο και πείτε μου πως σας φάνηκε….

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να αφρατέψουν. Σταδιακά προσθέτουμε και τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Ρίχνουμε και το ρούμι. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί 1-2 ώρες.

2

Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία. Την τοποθετούμε στο σκεύος μας ώστε να εξέχει σε αρκετά σημεία. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ανανά τον κόβουμε σε φέτες. Αν χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα στεγνώνουμε τις φέτες από το σιρόπι σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε τις φέτες πάνω από την κρέμα. Κόβουμε όσες μύτες από τη σφολιάτα εξέχουν πολύ και τις υπόλοιπες τις γυρίζουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε 45 – 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

tarta-me-anana-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: