Απλά τέλειες! Μη σας φαίνεται μεγάλη η διαδικασία είναι απλή και κυρίως θα προσφέρετε ένα υγιεινό γεύμα στα παιδιά .Αν θέλετε δοκιμάστε και άλλα συνοδευτικά όπως σοκολάτα, ταχίνι και ότι άλλο σας αρέσει.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι του  ΗΛΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ και τη διάβασα στο βιβλίο του «The Real Greek Yogurt Book», των εκδόσεων Annie Blana.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι, χρησιμοποιώντας σύρμα ή μίξερ χειρός. Αδειάζουμε το υγρό μείγμα στο αλεύρι και  ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσει παχύρευστη υφή. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα.

2

Προσθέτουμε το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κάψει καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλείφουμε το τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο. Χρησιμοποιώντας ως μεζούρα ένα φλιτζάνι του καφέ (60ml), παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού.

3

Αφήνουμε την τηγανίτα μας να ψηθεί

Αφήνουμε την τηγανίτα μας να ψηθεί για 2-3 λεπτά, μέχρι η επάνω πλευρά να κάνει φουσκάλες και η κάτω να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Με μια σπάτουλα γυρίζουμε και την αφήνουμε να τηγανιστεί άλλα 2-3  λεπτά.

Βγάζουμε την τηγανίτα σε ένα πιάτο, ξαναπερνάμε το τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες όσο ακόμα είναι ζεστές, περιχύνοντάς τες με λίγο μέλι, ψιλοκομμένα φρούτα και ζάχαρη άχνη.

Tiganites-me-giaourti-2

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: