Μια απογευματινή λιχουδιά που θα ετοιμάσετε όταν τα παιδιά πεινάσουν το απόγευμα. Αποτελεί και ιδανική λύση σε περίοδο νηστείας. Εγώ έβαλα 100γρ σταφίδες και έγιναν μια χαρά. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο νεράκι ή χυμό. Εγώ είχε αιθέριο λεμονιού και έβαλα αυτό και μοσχοβολούσανε λεμονάκι! Αφήστε τα λίγο , ένα δεκάλεπτο, πριν τα τηγανίσετε. Προσοχή, χρησιμοποιήστε αντικολλητικό τηγάνι οπωσδήποτε γιατί κολλάνε πολύ. Εμάς μας άρεσαν περισσότερο με μέλι και κανέλα.

Η συνταγή που δοκίμασα είναι της  ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ  ΚΟΥΛΟΥΡΗ  και τη διάβασα  στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Σε μια λεκάνη βάζουμε το καλαμποκάλευρο και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε λίγο – λίγο το χυλό και τον τηγανίζουμε έως ότου ροδίσει. Σερβίρουμε τα τζαλέτια ζεστά με ζάχαρη και κανέλα.

Tzaletia-apo-tin-Kerkira-2 Tzaletia-apo-tin-Kerkira-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: