Ο Αντώνης Ψάλτης, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ήταν ένα μικρό καράβι» στη χώρα της Τήνου ετοίμασε για τη miss tasty μια υπέροχη και θρεπτική σαλάτα με ρεβίθια που θα μπορούσε να αποτελεί και μια επιλογή και για κύριο πιάτο.

Όσοι επισκεφτείτε το εστιατόριο του Αντώνη στην Τήνο θα μπορέσετε να την απολαύσετε. Νομίζω αποτελεί ένα υπέροχο πιάτο για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο…

Οι φωτογραφίες είναι της Έβελυν Φώσκολου.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό.

Την επομένη τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2

Ψήνουμε τις πιπεριές

Ψήνουμε τις πιπεριές σε μια σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου, μόλις μαυρίσουν εξωτερικά τις βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένες. Όταν κρυώσουν αφαιρούμε την φλούδα και τα σπόρια και τις χτυπάμε στο μπλέντερ με ξύδι προσθέτοντας το ελαιόλαδο σταδιακά, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα μια πηχτή και λεία υφή.

3

Σε ένα μικρό σκεύος

Σε ένα μικρό σκεύος θερμαίνουμε για πολύ λίγο (60-70 βαθμούς Κελσίου) ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα νηματίδια της ζαφοράς και το αφήνουμε λίγες ώρες σκεπασμένο.

4

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια, την ρόκα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, κρεμμύδι και μαϊντανό ψιλοκομμένα, ελαιόλαδο με ζαφορά, και χυμό λεμόνι.

Σαλάτα ρεβίθια με ρόκα, ζαφορά και σάλτσα ψητής πιπεριάς

5

Σερβίρουμε

Σερβίρουμε και από πάνω βάζουμε την σάλτσα της πιπεριάς

Σαλάτα ρεβίθια με ρόκα, ζαφορά και σάλτσα ψητής πιπεριάς

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: