Αρχές Δεκεμβρίου ο Λευτέρης Λαζάρου παρουσίασε στο κανάλι του στο YouTube μια εξαιρετική συνταγή . Είχε χρώμα, φακές που θέλω να μαγειρεύω στο σπίτι… λίγο ψάρι … Μου φάνηκε ιδανική. Από το βίντεο φάνηκε εύκολη και τη δοκίμασα. Θα σας πω ότι είναι υπέροχη συνταγή, θέλει ένα καπνιστό ψάρ ...
Διαβάστε περισσότεραIngredient: Ξύσμα πορτοκαλιού
Γλυκιά τραχανόπιτα με αμύγδαλο και εσπεριδοειδή
Πάντα αναζητώ συνταγές εύκολες και με μεγάλη διατροφική αξία για το παιδί μου. Ακόμα και όταν αυτό είναι γλυκό ο στόχος παραμένει ο ίδιος πάντα. Βρήκα, ψάχνοντας μια συνταγή για γλυκιά τραχανόπιτα, με τραχανά γλυκό αλευρένιο. Τη θεώρησα με εξαιρετική ιδέα και τη δοκίμασα . Να πω την αλ ...
Διαβάστε περισσότεραΣτόλεν με τυρί ρικότα και αμυγδαλόπαστα
Παρόλο που τα γλυκά ή τα αρτοσκευάσματα που δεν έχουν ελληνική καταγωγή συνήθως δεν με συγκινούν καθόλου…. και γιατί δεν έχουν την απαραίτητη γλύκα που θέλω εγώ στα γλυκά, αλλά κυρίως γιατί δεν έχουν αυτή την ιστορία που ακολουθεί την κάθε συνταγή… αυτό το χριστουγεννιάτικο ψωμάκι, πο ...
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς πορτοκαλένιος με κρόκο Κοζάνης
Υπέροχος! Αέρινος! Πορτοκαλένιος ! Πανεύκολος! Και γεμάτος βιταμίνη C! Δοκιμάστε τον οπωσδήποτε γιατί είναι και πανεύκολος και χωρίς καθόλου λιπαρά! Μια νηστίσιμη και νόστιμη συνταγή της Τασούλας Κουφοπούλου που μαγείρεψε στην κουζίνα της εκπομπής «Σεφ στον αέρα» στην τηλεόραση του ΣΚΑ ...
Διαβάστε περισσότεραΧαλβάς με σουμάδα
Πολύ ξεχωριστή η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου γι΄αυτό το χαλβά. Το άρωμα του αμυγδάλου της σουμάδας κυριαρχεί στη γεύση , δεν είναι ιδιαίτερα γλυκός. Εγώ πρόσθεσα και μαύρες σταφίδες που μου αρέσουν στο χαλβά , πάντα, και παρέλειψα την κρέμα κανέλας (που βαρέθηκα να ετοιμάσω αλλά το ...
Διαβάστε περισσότεραΤσουρέκια από την Ελπίδα
Είναι μας πανεύκολη συνταγή που όσες από εσάς έχετε κάποιο «τραύμα» που λέγεται Τσουρέκι ! είναι εύκολο με αυτή τη συνταγή να το ξεπεράσετε…. Εγώ προσπάθησα να αποφύγω το καλαμποκέλαιο, που δεν συμπαθώ και χρησιμοποίησα βούτυρο αλλά το μετάνιωσα…. Δεν χάλασε και ο κόσμος μια φορά ας χρ ...
Διαβάστε περισσότεραΤζαλέτια από την Κέρκυρα
Μια απογευματινή λιχουδιά που θα ετοιμάσετε όταν τα παιδιά πεινάσουν το απόγευμα. Αποτελεί και ιδανική λύση σε περίοδο νηστείας. Εγώ έβαλα 100γρ σταφίδες και έγιναν μια χαρά. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο νεράκι ή χυμό. Εγώ είχε αιθέριο λεμονιού και έβαλα αυτό και μοσχοβολούσανε λεμο ...
Διαβάστε περισσότεραΡυζόγαλο με σταφίδες και βανίλια
Μετά από τόσα κλασικά ρυζόγαλα αυτή τη συνταγή, τη λάτρεψα. Μπορεί να σας φανεί δύσκολη, με την πρώτη ματιά, αλλά σας παρακαλώ να τη δοκιμάσετε, γιατί είναι πράγματι ξεχωριστή, αυτή η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Εγώ την έχω φτιάξει αρκετές φορές, αλλά επειδή τις δύο πρώτες, να σας π ...
Διαβάστε περισσότεραΡυζόγαλο με άρωμα πορτοκαλιού και κακάο
Σούπερ σοκολατένιο ρυζογαλάκι, με όχι και τόσο πολύ έντονη την παρουσία του ρυζιού… Εγώ έβαλα 100 γραμμάρια ζάχαρη γιατί μας αρέσει το ρυζόγαλο να είναι γλυκό και κατά λάθος έβαλα 40 γραμμάρια κακάο αντί για 20 που λέει η συνταγή όποτε έγινε λίγο μπίτερ παρόλο που αύξησα τη ζάχαρη…. Επ ...
Διαβάστε περισσότεραΠορτοκαλόπιτα με μαρμελάδα πορτοκάλι
Μια υπέροχη συνταγή! Αξίζει πραγματικά να τη δοκιμάσετε. Το μοναδικό μυστικό, νομίζω, είναι πως πρέπει να ψιλοκόψετε πολύ καλά τα φύλλα κρούστας και να τα αφήσετε πάρα πολλές ώρες να ξεραθούν ( εγώ τα ετοιμάζω το πρωί και φτιάχνω το γλυκάκι μου το μεσημέρι όταν γυρίσω από τις δουλείες ...
Διαβάστε περισσότερα