Η Miss tasty επισκέφτηκε την κουζίνα της Νικολέττας Φώσκολου στην Τήνου και εκεί η Νικολέττα ετοίμασε μια παραδοσιακή συνταγή του νησιού, την πατατόπιτα. Είναι μια εύκολη συνταγή η οποία αποτελεί μια ιδανική λύση για συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι αλλά και ένα υπέροχο ορεκτικό. Σκεφτήτε το και για ένα brunch με χρώμα παραδοσιακό… Η συνταγή υπάρχει στο βιβλίο της Νικολέττας Φώσκολου «Κυκλάδων Γεύσεις». Στο site της Miss tasty θα βρείτε και την εκτέλεση της συνταγής, σε βίντεο, με τη Νικολέττα.

 

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Βράζουμε τις πατάτες

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μαζί με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό που βράζει. Θα τις βράσουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά όταν τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι.

2

Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν

Τις βγάζουμε από το νερό στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

 

3

Αλέθουμε

Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από το μύλο του πουρέ.

4

Σοτάρουμε το κρεμμύδι

Σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι με το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πατατόπιτα της Τήνου από τη Νικολέττα 2

5

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά

Σε ένα μεγάλο μπολ μεταφέρουμε τον πουρέ που ετοιμάσαμε στο μύλο, προσθέτουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά μαζί και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε καλά.

6

Τοποθετούμε στο ταψί

Αλείφουμε με το λάδι το ταψί ή το πυρέξ . Απλώνουμε το μείγμα καλά ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού.

Κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια με ένα πιρούνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια.

7

Ψήνουμε

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 50 λεπτά έως 1 ώρα.

8

Κόβουμε σε κομμάτια

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια.

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: