Αυτή η πίτσα προέκυψε από τα νεύρα μου νομίζω… Ο γιος μου ήθελε πίτσα και ο πατέρας του μουσακά… Σκέφτηκα μια μέση λύση … έτσι δεν είναι μια πίτσα με βασικό υλικό το βασικό υλικό του μουσακά για να ησυχάσω και από τους δύο… Την έκανα λιγάκι πικάντικη και μας άρεσε… Αν θέλετε ετοιμάστε διπλάσια ποσότητα από το ζυμάρι για να φτιάξετε και άλλη μία την επόμενη μέρα αφού το διατηρήσετε στο ψυγείο.

Περιμένω τις εντυπώσεις σας πάντα…

Διαδικασία
1

Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μας. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο και εκεί προσθέτουμε τη μαγιά μας , τη ζάχαρη. Ρίχνουμε περιμετρικά το ελαιόλαδο και το αλατάκι μας. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό που καλό είναι να είναι λίγο χλιαρό. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο καλά, αφού πρώτα λαδώσουμε λίγο την επιφάνειά του.

2

Ετοιμάζουμε τον κιμά

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε αρχικά τον κιμά χωρίς λάδι μέχρι να τελειώσουν τα νερά του. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το ελαιόλαδο και θα τον σοτάρουμε καλά σε αυτό.

Αμέσως μετά θα προσθέσουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν ελαφρά και αμέσως και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για 2 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το κύμινο.

Προσθέτουμε το νεράκι και αφήνουμε να  βράσει μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά του κιμά. Θα χρειαστεί περίπου ένα τέταρτο σε μέτρια φωτιά.  Αφαιρούμε τον κιμά από τη φωτιά και τον βάζουμε σε ένα πιάτο για να κρυώσει (θα πρέπει να είναι τουλάχιστον χλιαρός για να μπει πάνω από το ζυμάρι).

Pitsa-me-pikantiko-kima-1

3

Ετοιμάζουμε την πίτσα μας

Στρώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι το ζυμαράκι μας που έχουμε ανοίξει σε λεπτό φύλλο. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά μας. Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας και ψιλοκόβουμε τη μοτσαρέλα. Ρίχνουμε όση πάπρικα καπνιστή μας αρέσει από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο την πίτσα μας για περίπου 35 λεπτά.

Pitsa-me-pikantiko-kima-3

Διαβάστε περισσότερα
Facebook YouTube Instagram
error: